Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: ΠΟΜΙΔΑ σε Γεωργιάδη: «Όχι» σε αναγκαστική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαιτίας κορωνοϊού
[Tribune]: ΠΟΜΙΔΑ σε Γεωργιάδη: «Όχι» σε αναγκαστική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαιτίας κορωνοϊού

[Tribune]: ΠΟΜΙΔΑ σε Γεωργιάδη: «Όχι» σε αναγκαστική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαιτίας κορωνοϊού

Την έντονη αντίθεση της ΠΟΜΙΔΑ σε οποιαδήποτε σκέψη για αναγκαστική παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων εξαιτίας της πανδημίας – από την οποία πλήττονται όχι μόνο οι ενοικιαστές αλλά και οι εκμισθωτές – εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων σε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή σχετικές πληροφορίες.

Η ΠΟΜΙΔΑ υπογραμμίζει ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει να προχωρήσει στη λήψη τέτοιου είδους μέτρων θα πρέπει να τεθεί σειρά προϋποθέσεων που θα προστατεύουν τόσο τους ιδιοκτήτες από τον κίνδυνο επιστροφής στο μεταπολεμικό ενοικιοστάσιο όσο και τους επαγγελματίες που έχουν ιδιόκτητη επαγγελματική στέγη από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, όπως:

1. Η παρέμβαση να αφορά αποκλειστικά τις μισθώσεις επιχειρήσεων που «έκλεισαν με κρατική εντολή».

2. Η παράταση να περιοριστεί σε χρόνο ίσο με το διάστημα που οι επιχειρήσεις αυτές έμειναν κλειστές.

3. Η ρύθμιση να αφορά ατομικά και αποκλειστικά το μελλοντικό χρόνο λήξης κάθε μίσθωσης, και να μην συνοδεύεται από οποιαδήποτε γενική απαγόρευση προσφυγής στη Δικαιοσύνη ή απαγόρευση εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων.

4. Η παράταση να ισχύει μόνο για τους συνεπείς στην καταβολή των ενοικίων μισθωτές.

5. Να τερματιστεί η αναγκαστική μείωση των ενοικίων μόλις ανοίξει η αγορά και να προβλεφθεί αναστολή των φορολογικών και λοιπών υποχρεώσεων τουλάχιστον κατά ένα τρίμηνο και για τους ιδιοκτήτες που έχουν μετατραπεί σε ομάδα «πληττομένων χωρίς ΚΑΔ».

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων η είδηση στον Τύπο ότι πέραν της υποχρεωτικής μείωσης ενοικίων, ανταποκρινόμενος σε έντονα αιτήματα της πλευράς των επαγγελματικών οργανώσεων, ως πρόσθετο μέτρο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας ετοιμάζετε και νομοθετική παρέμβαση στη διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!