Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Politico: Υπεύθυνη για το φιάσκο με τα εμβόλια η Ούρσουλα – Είναι στον κόσμο της
[Tribune]: Politico: Υπεύθυνη για το φιάσκο με τα εμβόλια η Ούρσουλα – Είναι στον κόσμο της

[Tribune]: Politico: Υπεύθυνη για το φιάσκο με τα εμβόλια η Ούρσουλα – Είναι στον κόσμο της

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, γράφει το Politico σε ένα αιχμηρό κείμενο κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία χρεώνει ως υπεύθυνη για το φιάσκο των εμβολίων στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, οι «υπουργοί των Βρυξελλών», με τη βοήθεια «λεγεώνων απολογητών της ΕΕ σε ολόκληρη την ήπειρο», έχουν πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή εκτροπή τις τελευταίες ημέρες.

Σε περιόδους κρίσης, οι επιτυχημένοι ηγέτες αρπάζουν στην ευκαιρία.

Αλλά αντί να αδράξει τη στιγμή, η Φον Ντερ Λάιεν, η οποία έφτασε στις Βρυξέλλες το 2019 από το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, αναζητείται

Και συνεχίζει το Politico: Μπορεί να εξακολουθεί να περιφέρεται στις αίθουσες των κεντρικών γραφείων της Επιτροπής, αλλά δεν φαίνεται να έχει την τάση να αναλάβει δημόσια την ευθύνη του χάους που δημιούργησε.

Έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο, επέμεινε σε τηλεοπτική συνέντευξη την Κυριακή.

Οι υπερασπιστές της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούν να αναλύσουν τα συμβόλαια της ΕΕ με τη Big Pharma, να υπερασπιστούν τα κυκλικά πρωτόκολλα έγκρισης ναρκωτικών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και να θρηνήσουν την έλλειψη παραγωγής εμβολίων στην Ευρώπη όπως θέλουν.

Κανένα από αυτά δεν αλλάζει την απλή πραγματικότητα ότι σε κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Φον Ντερ Λάιεν έλαβε αποφάσεις που παρεμπόδισαν τη διάθεση του εμβολίου και δοκίμασαν τη συνοχή της ΕΕ.

Το πιο κρίσιμο σφάλμα της πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!