Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πολύ «ξύλο» στην Τουρκία από την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας – Τι είπε για Κύπρο και Λιβύη
[Tribune]: Πολύ «ξύλο» στην Τουρκία από την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας – Τι είπε για Κύπρο και Λιβύη

[Tribune]: Πολύ «ξύλο» στην Τουρκία από την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας – Τι είπε για Κύπρο και Λιβύη

Η Γαλλία εκτιμά ότι οι κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν πηγή ανησυχίας, στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο της ΕΕ, αλλά και διμερώς και επιθυμεί την πολιτική επίλυση των ζητημάτων, περιλαμβανομένων το παρεμβάσεων της Τουρκίας στη Λιβύη.

Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλύ, απευθυνόμενη στη υποεπιτροπή άμυνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (SEDE).

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη γενικότερη επιθετική στάση της Τουρκίας και ειδικότερα τις κινήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, η Υπουργός επεσήμανε ότι «εξετάσαμε το ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη» και ξεκαθάρισε ότι «η Γαλλία δεν πιστεύει σε στρατιωτική λύση –το αντίθετο– προσυπογράφει τη διαδικασία για πολιτική επίλυση» μέσω του ΟΗΕ και της διαδικασίας του Βερολίνου.

Η Υπουργός επεσήμανε ότι οι στρατιωτικές κινήσεις επί του εδάφους στη Λιβύη έχουν εκτροχιάσει τη διαδικασία και ο στόχος είναι να επιστρέψουμε στην πολιτική διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ξαναμπεί στις ράγες.

Η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας τόνισε ότι «δεν αγνοούμε τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», κάτι το οποίο αποτελεί πρόσθετη πηγή ανησυχίας.

Σημείωσε δε ότι τον Νοέμβριο 2019, το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ, εισήγαγε ένα πλαίσιο κυρώσεων –με τη βοήθεια της Γαλλίας– κατά προσώπων και οντοτήτων που συμμετέχουν ή υποβοηθούν τις παραβιάσεις και τις γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Τόνισε δε ότι η Γαλλία στηρίζει και διμερώς την Κύπρο και για αυτό διατηρεί ναυτική παρουσία στην περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!