Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πόλεμος για τα μονοκλωνικά: Κάτι «ψέλλισε» ο Πλεύρης και ο Πολάκης διαμήνυσε: «Θα λογοδοτήσετε»
[Tribune]: Πόλεμος για τα μονοκλωνικά: Κάτι «ψέλλισε» ο Πλεύρης και ο Πολάκης διαμήνυσε: «Θα λογοδοτήσετε»

[Tribune]: Πόλεμος για τα μονοκλωνικά: Κάτι «ψέλλισε» ο Πλεύρης και ο Πολάκης διαμήνυσε: «Θα λογοδοτήσετε»

Άγριος πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του την Τετάρτη, δηλώνει δικαιωμένος και κατηγορεί την κυβέρνηση. Ο Θάνος Πλεύρης, ως υπουργός Υγείας, απάντησε την Πέμπτη για να τον «περιλάβει» στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης και να τον κατηγορήσει για ασχετοσύνη. Ο Παύλος Πολάκης διαμήνυσε επίσης στα κυβερνητικά στελέχη ότι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για τους θανάτους ασθενών.

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τις συμφωνίες της ΕΕ για θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι πως «η αλήθεια διαστρεβλώνεται», ενώ, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προχωρά για ακόμη μια φορά σε κινήσεις εντυπωσιασμού και «φτηνής» αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει, το υπουργείο Υγείας ήδη έχει επεξεργαστεί διάταξη που θα ορίζει τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις προμήθειας και διάθεσης αυτών των θεραπειών, με γνώμονα τις επιστημονικές εισηγήσεις, ωστόσο, καθιστά σαφές ότι δεν αντικαθιστούν την μόνη μέχρι σήμερα δυνατότητα αντιμετώπισης της πανδημίας που είναι ο εμβολιασμός.

«Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπεί με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και δυναμιτίζοντας την εθνική προσπάθεια για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού», τονίζει ο κ. Πλεύρης.

Συνεχίζει λέγοντας πως:

«Απαντώντας στην ανέξοδη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έγινε για λόγους εντυπωσιασμού και “φτηνής” αντιπολίτευσης επισημαίνω:

»Το Υπουργείο Υγείας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, από τον Φεβρουάριο του 2021 συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Κοινής Προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων, και μάλιστα σε όλες τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των φαρμακευτικών εταιριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!