Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: ΠΟΕΔΗΝ: Πολλών ταχυτήτων οι έλεγχοι στους υγειονομικούς για τα πιστοποιητικά
[Tribune]: ΠΟΕΔΗΝ: Πολλών ταχυτήτων οι έλεγχοι στους υγειονομικούς για τα πιστοποιητικά

[Tribune]: ΠΟΕΔΗΝ: Πολλών ταχυτήτων οι έλεγχοι στους υγειονομικούς για τα πιστοποιητικά

Δυσλειτουργία και κωλύματα στη διαδικασία του ελέγχου των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού υγειονομικών εργαζομένων που έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των νοσοκομείων ανά τη χώρα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχουν νοσοκομεία όπου οι υγειονομικοί εργάζονται κανονικά παρότι ελέγχεται η γνησιότητα των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού που προσκόμισαν είτε γιατί κωλυσιεργεί η διερεύνηση είτε γιατί οι διοικήσεις των νοσοκομείων δείχνουν απροθυμία να ελέγξουν τις υποθέσεις.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο, υπενθυμίζοντας ότι «γιατρός που μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης σε άτομα εκτός νοσοκομείου, εργάζεται κανονικά.

»Ομοίως υπάλληλος με πιστοποιητικό νόσησης από τον εν λόγω γιατρό».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η Ομοσπονδία, και οι δύο εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό αμέσως μετά την προσκόμιση των πιστοποιητικών, που είχε αρνητικό αποτέλεσμα. Παρά ταύτα συνεχίζουν την εργασία τους.

Ανάλογη περίπτωση αναφέρεται για το νοσοκομείο Καβάλας.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, δύο γιατροί, εκ των οποίων η μία εμβολιάστηκε στη Βουλγαρία και ο άλλος κατέθεσε πιστοποιητικό νόσησης, υποβλήθηκαν σε τεστ αντισωμάτων και ήταν αρνητικά.

Ωστόσο, μετά τη γνωστοποίηση αυτού του αποτελέσματος, έσπευσαν να εμβολιαστούν και στη συνέχεια έλαβαν άδεια από το νοσοκομείο.

Χαμηλά αντανακλαστικά ελέγχου προκύπτει με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχουν και στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου».

Τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι του νοσοκομείου κλήθηκαν για έλεγχο καθώς είχαν εμβολιαστεί σε Κέντρο Υγείας – και όχι στο νοσοκομείο όπου εργάζονται- με την ημερομηνία εμβολιασμού τους να τοποθετείται χρονικά στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, δηλαδή λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί από το υπουργείο Υγείας για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!