Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πέτσας: Στο χέρι της Άγκυρας η αποκλιμάκωση
[Tribune]: Πέτσας: Στο χέρι της Άγκυρας η αποκλιμάκωση

[Tribune]: Πέτσας: Στο χέρι της Άγκυρας η αποκλιμάκωση

Τις δύο επιλογές που διαθέτει η Τουρκία επανέλαβε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόωσπος Στέλιος Πέτσας κατά την εμημέρωση των πολτικών συντακτών. «Έμπρακτη αποκλιμάκωση ή κυρώσεις» δήλωσε τονίζοντας ότι είναι στο χέρι της τουρκικής πλευράς να διαλέξει την εξέλιξη της πορείας.

«Περιμένουμε από τη γειτονική χώρα να εγκαταλείψει την αδιέξοδη προκλητικότητα και να προσέλθει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών. Με ειλικρινή διπλωματία. Όχι τυχοδιωκτική προπαγάνδα» σημείωσε δίνοντας την εναλλακτική της Χάγης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία. «Κι αν δεν συμφωνήσουμε, να προχωρήσουμε στη σύνταξη συνυποσχετικού για την από κοινού παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα δεν σύρεται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται» επανέλαβε ο κ. Πέτσας. «Η Ελλάδα με μεθοδικότητα και συνέπεια εμπεδώνει την πεποίθηση σε όλο τον κόσμο ότι αποτελεί παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας σε όλη τη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο κ. Πέτσας και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «πέρα από την παραδοσιακή συμμετοχή της σε όλα τα διεθνή φόρα που προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τους τελευταίους μήνες οριοθέτησε με την Ιταλία και την Αίγυπτο θαλάσσιες ζώνες με απόλυτο σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας και στο δίκαιο της θάλασσας. Αντίθετα η Τουρκία πότε με το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο, πότε με παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, πότε με διαδοχικές παράνομες NAVTEX και πότε με την προκλητική ρητορική της ηγεσίας της λειτουργεί ως ταραξίας και παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή μας».

Διάλογος υπό απειλείες δεν γίνεται, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως «στη διαπίστωση αυτή καταλήγουν και όλοι οι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες στην Ευρώπη και στην Αμερική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!