Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πέτσας: Εξετάζουμε μέτρα περιορισμού σε πλοία και αεροπλάνα
[Tribune]: Πέτσας: Εξετάζουμε μέτρα περιορισμού σε πλοία και αεροπλάνα

[Tribune]: Πέτσας: Εξετάζουμε μέτρα περιορισμού σε πλοία και αεροπλάνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ επεσήμανε δύο πράγματα που πρέπει να ξεχωρίσουμε από το μήνυμα του πρωθυπουργού: πρώτα πως πρέπει όλοι μας να μην εφησυχάζουμε.

Η Ελλάδα πήρε νωρίτερα από άλλες χώρες μέτρα και είναι σε καλύτερη κατάσταση, κι αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε, τόνισε.

Το δεύτερο που επεσήμανε αφορά στην ανακοίνωση νέου μεγάλου πακέτου μέτρων που κατέστη δυνατόν λόγω του ότι εξασφαλίστηκε η εισαγωγή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προς ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.

Η Ελλάδα κατάφερε έχοντας εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη με την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να έχει ένα μεγάλο ποσό, περίπου 12 δισεκ. ευρώ για να ενισχύσει τη ρευστότητα της οικονομίας και γι αυτό ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα περίπου 10 δισεκ ευρώ, τα οποία θα στηρίξουν όλους τους κλάδους της οικονομίας που πλήττονται, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφέρθηκε επίσης ξεχωριστά στη στήριξη ακόμη και εκείνων που δεν έχουν κλείσει τα μαγαζιά ή οι επιχειρήσεις τους «προκειμένου να περάσουμε αυτή την κρίση όλοι μαζί ενωμένοι».

Σε ερώτηση για την πιθανότητα επικείμενων περιορισμών στην ακτοπλοΐα μετά τα φαινόμενα συνωστισμού στα πλοία ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εξετάζονται «μέτρα περιορισμού στη δυναμικότητα που θα έχουν και τα πλοία προς τα νησιά αλλά ενδεχομένως και τα αεροσκάφη ιδίως από τις πτήσεις εξωτερικού αλλά αυτά είναι θέματα που θα εξειδικευθούν τις επόμενες μέρες» καθώς μιλάμε για ένα δυναμικό πρόγραμμα το οποίο εξελίσσεται διαρκώς ανάλογα με την αξιολόγηση της κατάστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!