Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πέθανε από κορωνοϊό η επικεφαλής των δοκιμών του κινεζικού εμβολίου στην Ινδονησία
[Tribune]: Πέθανε από κορωνοϊό η επικεφαλής των δοκιμών του κινεζικού εμβολίου στην Ινδονησία

[Tribune]: Πέθανε από κορωνοϊό η επικεφαλής των δοκιμών του κινεζικού εμβολίου στην Ινδονησία

H επικεφαλής επιστήμονας των κλινικών δοκιμών του κινεζικού εμβολίου Sinovac στην Ινδονησία πέθανε την Τετάρτη και ο θάνατός της φέρεται να οφείλεται στην Covid-19, σύμφωνα με ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο θάνατος της Νοβίλια Στζαφρί Μπαχτιάρ έρχεται καθώς οι αριθμοί των νέων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ινδονησία, μία από τις χώρες όπου το εμβόλιο Sinovac χορηγείται ευρέως.

Η ειδησεογραφική υπηρεσία Kumparan ανέφερε ότι η Νοβίλια πέθανε από κορωνοϊό.

Το μέσο ενημέρωσης Sindonews, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της κρατικής φαρμακευτικής εταιρείας BioFarma, μετέδωσε ότι η επιστήμονας θάφτηκε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Covid-19.

Ο υπουργός κρατικών επιχειρήσεων Έρικ Θοχίρ σε ανάρτησή του στο Instagram θρήνησε για το «πελώριο κενό» που αφήνει η Νονίλια στη BioFarma, η οποία παρασκευάζει το εμβόλιο. Δεν ανέφερε την αιτία θανάτου της.

«Ήταν επικεφαλής επιστήμονας και επικεφαλής δεκάδων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν από τη BioFarma, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών του εμβολίου κατά της Covid-19 σε συνεργασία με την Sinovac», είπε.

«Αυτό έχει παραχθεί και χορηγηθεί σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην Ινδονησία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να απαλλαγούμε από την πανδημία Covid-19».

Η BioFarma δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με το θάνατο της Νοβίλια, η οποία ήταν λίγο πάνω από 50 ετών.

Οι μολύνσεις και οι θάνατοι υγειονομικών στην Ινδονησία που έχουν λάβει το εμβόλιο Sinovac έχουν προσθέσει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά του στην πρόληψη νοσηλείας και θανάτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!