Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Περισσότεροι από 100.000 νοσηλεύονται με «Δέλτα» στα νοσοκομεία των ΗΠΑ
[Tribune]: Περισσότεροι από 100.000 νοσηλεύονται με «Δέλτα» στα νοσοκομεία των ΗΠΑ

[Tribune]: Περισσότεροι από 100.000 νοσηλεύονται με «Δέλτα» στα νοσοκομεία των ΗΠΑ

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ ξεπέρασε χθες Πέμπτη το όριο των 100.000, με άλλα λόγια έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καθώς καταγράφεται αναζωπύρωση της πανδημίας, η οποία αποδίδεται στο Δέλτα, πιο μολυσματικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, και η πίεση στο σύστημα Υγείας κλιμακώνεται ξανά.

Οι νοσηλείες ασθενών με την COVID-19 έχουν υπερδιπλασιαστεί τον τελευταίο μήνα.

Την τελευταία εβδομάδα, κάθε ώρα που περνούσε εισάγονταν στα νοσοκομεία 500 ασθενείς με την COVID-19 κατά μέσον όρο, σύμφωνα με δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία είχε φθάσει στην κορύφωσή του την 6η Ιανουαρίου, όταν ανερχόταν σε 132.051, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Reuters.

Καθώς η εκστρατεία ανοσοποίησης προχώραγε με ταχύ ρυθμό τους πρώτους μήνες του 2021, οι νοσηλευόμενοι μειώθηκαν σε 13.843 την 28η Ιουνίου, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο μέχρι στιγμής φέτος.

Όμως οι εισαγωγές ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία αυξήθηκαν απότομα τον Ιούλιο, καθώς η παραλλαγή Δέλτα έγινε η κυρίαρχη.

Ο αμερικανικός νότος είναι το επίκεντρο του τρέχοντος ξεσπάσματος· όμως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Τον υψηλότερο αριθμό νοσηλευομένων καταγράφει η Φλόριντα, ακολουθούμενη από το Τέξας και την Καλιφόρνια, κατά τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!