Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Παυλάκης: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 στα κορωνοπάρτι
[Tribune]: Παυλάκης: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 στα κορωνοπάρτι

[Tribune]: Παυλάκης: Ένας μπορεί να κολλήσει 100 στα κορωνοπάρτι

«Κάνουμε πολύ λίγα, πολύ αργά σε σχέση με το πρόβλημα που υπάρχει», τόνισε μιλώντας στο κανάλι του ΣΚΑΪ ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο επιστήμονας εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσουν τις 3.000 ακόμα και σήμερα, εφόσον γίνει μεγάλος αριθμός μετρήσεων.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το ιικό φορτίο από τη μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πολύ πιο μεγάλο από αυτό που ήταν στο αρχικό στέλεχος και αυτός είναι ο λόγος που μεταδίδεται πολύ ευκολότερα και γρηγορότερα.

Μάλιστα, η νέα μετάλλαξη είναι τόσο μεταδοτική ώστε σε ένα κορωνοπάρτι ένα άτομο μπορεί να κολλήσει εκατό ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όταν είναι όλοι μαζί τόσο στοιβαγμένοι, σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη.

Προειδοποίησε ότι μπορούν να κολλήσουν κορωνοϊό ακόμη και εμβολιασμένοι αλλά τα συμπτώματα θα είναι ήπια και πολύ πιο σπάνια ορισμένοι από αυτούς κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ο μισός πληθυσμός είναι ακόμα “παρθένος”.

«Δεν είναι καθόλου εμβολιασμένος, ούτε έχει μολυνθεί προηγουμένως», τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Εξήγησε ότι για παράδειγμα στην Αγγλία όπου αίρονται οι περιορισμοί, το 90% των Άγγλων έχουν εκτεθεί στον ιό είτε από νόσηση είτε από εμβόλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!