Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Παρασκευής: Θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι μεταλλάξεις – Τι είπε για τις μάσκες
[Tribune]: Παρασκευής: Θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι μεταλλάξεις – Τι είπε για τις μάσκες

[Tribune]: Παρασκευής: Θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι μεταλλάξεις – Τι είπε για τις μάσκες

Για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων περιορισμού λόγω της έξαρσης των μεταλλάξεων, μίλησε στο Mega ο καθηγητής, Δημήτρης Παρασκευής.

«Όλοι θα πρέπει από δω και πέρα να είμαστε πιο προσεκτικοί», τονίζει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παρασκευής στο Live News, «πράγματι υπάρχει μια έξαρση, η οποία εντοπίζεται κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, αλλά και σε κάποιες της ηπειρωτικής Ελλάδας, που σχετίζεται με το στέλεχος “Δέλτα” αλλά και τη θερινή περίοδο που η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων χαρακτήρισε ως πολύ θετικό το μέτρο για τις μετακινήσεις στα νησιά, το οποίο «θα περιορίσει τα άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό να συνωστίζονται σε περιοχές που ξέρουμε ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι εύκολη».

Για το ενδεχόμενο να γίνει ξανά υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ο Δημήτρης Παρασκευής υπογράμμισε ότι η μάσκα θα μπορούσε να βοηθήσει στον περιορισμό της διασποράς, ωστόσο τόνισε πως το καλοκαίρι υπάρχουν «ειδικές συνθήκες» και πως είναι πιο δύσκολη η τήρηση των μέτρων και απαιτείται συνδυασμός τους.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το στέλεχος “Δέλτα” είναι πιο μολυσματικό και γι’ αυτό κυριαρχεί σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, όμως δεν έχει τεκμηριωθεί αν συνδέεται και με αυξημένη πιθανότητα νόσησης», σημειώνει στο Live News ο Δημήτρης Παρασκευής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!