Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Παρακρατικοί της Τουρκίας στον Έβρο προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δένδρο
[Tribune]: Παρακρατικοί της Τουρκίας στον Έβρο προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δένδρο

[Tribune]: Παρακρατικοί της Τουρκίας στον Έβρο προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη με φλεγόμενο δένδρο

Μπορεί η Τουρκία να σφράγισε τα σύνορα της λόγω κορωνοϊού, ωστόσο ομάδες παρακρατικών που υποκρίνονται τους μετανάστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο μεθοριακό σταθμό του Παζαρκουλέ στον Έβρο, αναζητώντας τρόπους ν’ ανοίξουν διόδους στον φράκτη για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ομάδα παρακρατικών που υποκρίνονται τους μετανάστες, έβαλε φωτιά σε δέντρο πλησίον του φράκτη στις Καστανιές, προκειμένου αυτό να πέσει και να καταστρέψει τμήμα του, δημιουργώντας δίοδο προς το ελληνικό έδαφος.

Η προσπάθειά τους ωστόσο, απετράπη από την άμεση αντίδραση ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων, που ταυτόχρονα δημιούργησαν διπλή περίμετρο στο σημείο προκειμένου να τους αποτρέψουν σε περίπτωση που πετυχαίναν τον στόχο τους.

Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα εκτοξεύτηκαν προς την ελληνική πλευρά δεκάδες καπνογόνα προκειμένου να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα προς διευκόλυνση των επιδιώξεων των παρακρατικών που υποκρίνονται τους μετανάστες, που όπως κατήγγειλε και ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθοδηγούνται από άνδρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.

Τα πλάνα μαρτυρούν τη μανία των εκατοντάδων παράνομων μεταναστών, που συνεχίζουν να «εργαλειοποιούνται» από την κυβέρνηση Ερντογάν ως μέτρο πίεσης κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε., αλλά και την ταυτόχρονη ψυχραιμία των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων.

Δείτε βίντεο με εναέρια πλάνα από δρόνο:

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!