Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Παπαευαγγέλου: Πάνω από 8.500 ενεργά κρούσματα στην Αττική – Μένουν ανοιχτά τα σχολεία
[Tribune]: Παπαευαγγέλου: Πάνω από 8.500 ενεργά κρούσματα στην Αττική – Μένουν ανοιχτά τα σχολεία

[Tribune]: Παπαευαγγέλου: Πάνω από 8.500 ενεργά κρούσματα στην Αττική – Μένουν ανοιχτά τα σχολεία

Συναγερμό για την αύξηση του ιικού φορτίου χτύπησε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό η Βάνα Παπαευαγγέλου .

«Ο μέσος όρος της θετικότητας αυξήθηκε στο 2,3, ενώ τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 8.500. Ο χάρτης «κοκκίνησε» ξανα.

Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να ξεφύγει, να πάμε σε εκθετική αύξηση», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου εξέφρασε την ανησυχία της επιτροπής για την Χαλκίδα, την Πάτρα και την Αττική, ενώ τόνισε πως αυξήθηκαν οι νοσηλείες σε όλη τη χώρα.

«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στα 4.400 περίπου στην Αττική και αυξήθηκε περίπου 60% την τελευταία εβδομάδα», συμπλήρωσε, ενώ ανησυχητικά είναι τα πράγματα και στην Θεσσαλονίκη, με την ίδια να συμπληρώνει πως παρά την κόπωση όλων μας, πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή.

Ως προς την Αττική επεσήμανε πως η πληρότητα στις απλές κλίνες ανέρχεται σε 52%, ενώ στις ΜΕΘ COVID η πληρότητα φτάνει το 63%.

Τα μέτρα που εισηγούμαστε έχουν στόχο στη μείωση της κινητικότητας ιδίως τα Σαββατοκύριακα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου που τόνισε πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

«Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την παρακολουθούν».

Τόνισε πως δεν υπήρξε κανένα «θρίλερ» στη συνεδρίαση, ξεκαθαρίζοντας πως οι επιστήμονες εισηγούνται αφού έχουν εξετάσει ενδελεχώς όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Η επίπτωση του κορωνοϊού έχει αυξηθεί σε όλες τις ηλικίες»

Αύξηση στο σημείο του 50% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα υπάρχει στην Αττική, τόνισε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!