Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Παπαευαγγέλου: Η «Δέλτα» απειλεί τους πάντες – Τριπλάσια τα ενεργά κρούσματα
[Tribune]: Παπαευαγγέλου: Η «Δέλτα» απειλεί τους πάντες –  Τριπλάσια τα ενεργά κρούσματα

[Tribune]: Παπαευαγγέλου: Η «Δέλτα» απειλεί τους πάντες – Τριπλάσια τα ενεργά κρούσματα

«Σίγουρα θα έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα τον Αύγουστο»… Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, για τη ραγδαία εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης αφού ο ιός, όπως παρατηρεί, δεν πλήττει αποκλειστικά τους νέους.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε μια μικρή μετακίνηση πέραν από την ομάδα των νέων. Αρχίζουμε να βλέπουμε και ενδοοικογενειακή διασπορά, διασπορά σε περιβάλλοντα εργασίας, κρούσματα που η ιχνηλάτηση δείχνει, ότι είναι νέοι που γύρισαν από νησιά και μετέδωσαν την λοίμωξη σε συγγενείς τους στο σπίτι ή σε φίλους. Βλέπουμε ότι δεν είναι μόνο τα κορωνοπάρτι και οι διασκεδάσεις» είπε εξηγώντας πως πλέον έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά.

«Υπήρχε πραγματικά μεγάλη ανακούφιση όταν τις προηγούμενες εβδομάδες μπορούσαμε να μιλάμε με αισιοδοξία, για καλά νέα. Τώρα δεν μπορούμε πια, βλέπουμε τα νούμερα να αυξάνουν», ανέφερε η κ. Πααπευαγγέλου.

Πάνω από τριπλάσιος ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων

«Δεν είμαι γνώστης των μαθηματικών μοντέλων για να να σας πω εάν θα έχουμε 20 ή 100.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο, σίγουρα θα έχουμε θα έχουμε πολύ περισσότερα» υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου τονίζοντας πως σίγουρα υπάρχει μεγάλη υποεκτίμηση του πραγματικού όγκου ενεργών κρουσμάτων στην χώρα μας αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα η κ. Παπαευαγγέλου προέβη σε μια χοντρική εκτίμηση πως εξαιτίας και της μετάλλαξης Δέλτα, τα ενεργά κρούσματα που ενδεχομένως υπάρχουν στην χώρα είναι παραπάνω από τριπλάσια, αριθμητικά, σε σχέση με τον καταγεγραμμένο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!