Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Πάνω από 600 άτομα κόλλησαν Covid-19 σε σφαγείο στη Γερμανία
[Tribune]: Πάνω από 600 άτομα κόλλησαν Covid-19 σε σφαγείο στη Γερμανία

[Tribune]: Πάνω από 600 άτομα κόλλησαν Covid-19 σε σφαγείο στη Γερμανία

Πάνω από 600 άτομα σε σφαγείο στη Ρέντα- Βίντενμπρουκ της Γερμανίας βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Το σφαγείο ανήκει στην Tonnies Group, μεγάλη εταιρεία επεξεργασίας κρέατος στη Γερμανία. Οι τοπικές αρχές ζήτησαν να σταματήσει η λειτουργία των εγκαταστάσεων, καθώς και την αναστολή των σχολικών και προσχολικών δραστηριοτήτων στην περιοχή ως τις 29 Ιουνίου.

Από περίπου 7.000 άτομα στην περιοχή έχει ζητηθεί να τεθούν σε καραντίνα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Οι συνθήκες στους κοιτώνες των εργαζομένων του σφαγείου ενδεχομένως να επιδείνωσαν την κατάσταση όσον αφορά στην εξάπλωση του ιού.

Ο βρετανικός Guardian επικαλείται μετανάστη εργάτη ο οποίος είπε πως μέχρι και πέντε άτομα διέμεναν στο ίδιο δωμάτιο και ότι σε ένα υπήρχαν ποντίκια και κατσαρίδες.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Γκέρεον Σουλτς Άλτχοφ, διευθυντής quality management και κτηνιατρικών υπηρεσιών στην εταιρεία είπε ότι το σφαγείο είχε έναν αριθμό ξένων εργατών που είχαν ταξιδέψει τις τελευταίες εβδομάδες και ενδεχομένως να έφεραν μαζί τους τον ιό.

Επίσης, παραδέχτηκε πως η τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης δεν ήταν εύκολη στις εγκαταστάσεις. «Τα εργοστάσιά μας δεν έχουν φτιαχτεί για πανδημία» είπε ο Σουλτς Άλτχοφ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Η τοπική κυβέρνηση στο Γκέτερσλοχ πάντως, παρά τα προαναφερθέντα μέτρα, δεν επέβαλε γενικό lockdown. «Η περιοχή του Γκέτερσλοχ ξεπέρασε ξεκάθαρα το κρίσιμο σημείο των 50 νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες» ανέφερε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της πόλης σε ανακοίνωσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!