Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές οι Ένοπλες Δυνάμεις – Είναι το «ξίφος της Ελλάδας»
[Tribune]: Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές οι Ένοπλες Δυνάμεις – Είναι το «ξίφος της Ελλάδας»

[Tribune]: Παναγιωτόπουλος: Ισχυρές οι Ένοπλες Δυνάμεις – Είναι το «ξίφος της Ελλάδας»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε την τελική φάση της ασκήσεως «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ ‘21» που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής «Ψηλός Στάλου» του Έβρου, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «Παρμενίων».

Στην άσκηση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Στις δραστηριότητες της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών της ασκήσεως παρευρέθησαν μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, της Εκκλησίας, καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Ο χαιρετισμός του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Μετά το πέρας της ασκήσεως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Κυρίες και Κύριοι,

Παρακολουθώντας αυτήν την τρομακτική επίδειξη ικανοτήτων και ισχύος πυρός των Ενόπλων Δυνάμεων ήρθαν στο μυαλό μου τα λόγια του Στρατηγού Ρόμπερτ Λη, Στρατιωτικού Αρχηγού των Nοτίων στο Γκέτισμπεργκ λίγο πριν αναπτυχθούν οι Δυνάμεις στο πεδίo, σ’ εκείνη τη μοιραία επίθεση: «Ευτυχώς που ο πόλεμος είναι τόσο τρομακτική υπόθεση, αλλιώς θα μπορούσαμε όλοι εύκολα να τον αγαπήσουμε».

Πράγματι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πρέπει, εάν απαιτηθεί και αν χρειαστεί, να πολεμήσουν. Όμως σε κάθε περίπτωση -και θα έλεγα εγώ για να μη χρειαστεί να πολεμήσουν- θα πρέπει ανά πάσα ώρα και στιγμή να ναι άρτια εκπαιδευμένες, άριστα εξοπλισμένες, ετοιμοπόλεμες δηλαδή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!