Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Πάιατ: Μητσοτάκης και Μπάιντεν θα συνεργαστούν για να πετύχουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη
[Tribune]: Πάιατ: Μητσοτάκης και Μπάιντεν θα συνεργαστούν για να πετύχουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη

[Tribune]: Πάιατ: Μητσοτάκης και Μπάιντεν θα συνεργαστούν για να πετύχουν βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη

Τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ υποδέχθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Καλαφάτης τόνισε μετά τη συζήτηση με τον Πρέσβη:

«Στη συζήτησή μας, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, επικεντρωθήκαμε στις υπάρχουσες -αλλά και δυνητικά μελλοντικές- επενδύσεις επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

»Ως ενδεικτικά πεδία των επενδύσεων αυτών ανέφερα τους τομείς της Πράσινης Οικονομίας, της Ενέργειας, του Τουρισμού και των Νέων Τεχνολογιών.

»Επίσης, επιβεβαιώσαμε το νευραλγικό και διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας -και ιδιαίτερα οι περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης- όσον αφορά τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Πάιατ αφενός για τον παραδοσιακό και εθνικό ρόλο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών και αφετέρου για τη μετεξέλιξή του σε αναπτυξιακό παράγοντα και επιταχυντή των μεγάλων έργων, καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες του μέλλοντος και, κυρίως, στη μεταρρυθμιστική, φιλοεπενδυτική, αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη»

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ, ανέφερε: «Είναι, πραγματικά, ευχάριστο να επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, όπου οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πιο δυνατές από ποτέ.

»Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανοίγουμε μια καινούργια Αμερικανική γωνιά στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τον Υφυπουργό, τον κ. Καλαφάτη για το νέο Thessaloniki TechLab.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!