Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Παγώνη: Το έγγραφο της Γκάγκα λέει να γίνει επιλογή ασθενών
[Tribune]: Παγώνη: Το έγγραφο της Γκάγκα λέει να γίνει επιλογή ασθενών

[Tribune]: Παγώνη: Το έγγραφο της Γκάγκα λέει να γίνει επιλογή ασθενών

«Μην κρυβόμαστε, αυτό λέει το χαρτί, να γίνει κάποια επιλογή ασθενών, ως 80%» απαντά η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στο εσωτερικό έγγραφο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που ζητούσε περιορισμό χειρουργείων ως 80% στα δημόσια νοσοκομεία, και που μετά το σάλο προέβη σε αντίθετη διαβεβαίωση ο κ. Πλεύρης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης η Ματίνα Παγώνη τόνισε: «Η ΕΙΝΑΠ τοποθετήθηκε εδώ και καιρό στον υπουργό, ότι αυτά δεν μπορούν να συμβούν, τα χειρουργεία δεν πρέπει να πάνε πίσω, να υπάρξει μείωση ως 80%. Και ότι εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια ως νοσοκομειακοί γιατροί να εξυπηρετηθούν αυτοί οι άνθρωποι.

»Γιατί κάποιοι με χρήματα, θα πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί που δεν έχουν, τι θα κάνουν;».

Το εσωτερικό έγγραφο για τις μειώσεις ως 80% που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα «δημιούργησε μία σύγχυση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έπρεπε να έχει βγει καθόλου, από τη στιγμή που είχε γίνει η συνεννόηση των γιατρών με τον υπουργό», τόνισε η κα Παγώνη.

«Κάθε γιατρός και κάθε διοίκηση, όταν φτάνει ένα χαρτί στο νοσοκομείο και λέει για περιορισμό ως 80%, θα πρέπει να κάνει μία επιλογή. Μην κρυβόμαστε, αυτό λέει το χαρτί, να γίνει κάποια επιλογή, ως 80%», όπως υπογράμμισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!