Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ουμίτ Γιαλίμ: H Ελλάδα κατέλαβε 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο
[Tribune]: Ουμίτ Γιαλίμ: H Ελλάδα κατέλαβε 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο

[Tribune]: Ουμίτ Γιαλίμ: H Ελλάδα κατέλαβε 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο

Ξέφυγαν πάλι οι Τούρκοι. Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι όπως η Αρμενία κατέλαβε στρατιωτικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, «έτσι και η Ελλάδα κατέλαβε 17 νησιά μας στο Αιγαίο Πέλαγος».

Ο Γιαλίμ κατηγόρησε την ανυπαρξία τουρκικής αντίδρασης στις ελληνικές «προκλήσεις», όπως χαρακτήρισε τις πρόσφατες επισκέψεις της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς.

Ο ακροδεξιός Γιαλίμ υποστηρίζει ότι τα τελευταία 16 χρόνια που κυβερνά ο Ερντογάν στην Τουρκία και στην Ελλάδα κυβέρνησαν γνωστοί «τσαμπουκάδες» όπως Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και -οριακά- Αλέξης Τσίπρας, η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά 17 «τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο.

Τέτοια μεγάλη στρατιωτική επιτυχία, τέτοια νικηφόρα επιχείριση, πώς είναι δυνατόν να μην τη γνωρίζει η ελληνική κοινή γνώμη;

«Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΡ, 17 νησιά του Αιγαίου πέρασαν στην Ελλάδα.

»Υπάρχουν ελληνικές Αρχές σ’ αυτά τα νησιά.

»Τώρα υπάρχει μόνιμη ελληνική παρουσία στα 17 νησιά μας και σε μια βραχονησίδα στα όρια της Σμύρνης, του Αϊδινίου και της Μούγλας» ισχυρίστηκε προκλητικά ο Γιαλίμ, ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, να ορίσει «διοικητή» των 17 νησιών που η Ελλάδα έχει καταλάβει στρατιωτικά.

Συνδέοντας τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων με την ελληνοτουρκική κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας, μίλησε εκ νέου για 17 «τουρκικά» νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος που «κατέλαβε» στρατιωτικά η Ελλάδα μετά το 2004, αφήνοντας αιχμές κατά του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!