Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Το «Oruc Reis» πάτησε τα 12 ν.μ. στο σύμπλεγμα της Στρογγύλης – Πολεμικά γύρω από το Καστελλόριζο
[Tribune]: Το «Oruc Reis» πάτησε τα 12 ν.μ. στο σύμπλεγμα της Στρογγύλης – Πολεμικά γύρω από το Καστελλόριζο

[Tribune]: Το «Oruc Reis» πάτησε τα 12 ν.μ. στο σύμπλεγμα της Στρογγύλης – Πολεμικά γύρω από το Καστελλόριζο

Στα 11,5 ναυτικά μίλια νότια του συμπλέγματος της Στρογγύλης πλέει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», γράφει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αργυράκης στην ιστοσελίδα Law and Order .

Είναι η πρώτη φορά που έχει πλησιάσει τόσο πολύ κοντά στο Καστελλόριζο.

Κινείται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει δικαίωμα στην επέκταση των χωρικών υδάτων της από 6 ναυτικά μίλια που είναι τώρα στα 12 ν.μ.

Πρόκειται, πλέον, όχι για αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, αλλά για άμεση αμφισβήτηση των ιδίων των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία Navtex της Τουρκίας «απειλούσε» με προσέγγιση του Oruc Reis στα 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο, καταλήγει ο Θανάσης Αργυράκης.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα pressing.gr γράφει ότι , εντός της ζώνης των 12 ν.μ. στην διακεκαυμένη περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης κινείται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», συνοδευμένο από τουλάχιστον 6 τουρκικά πολεμική σκάφη.

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει το Aegean Hawk στο Twitter , δορυφορική εικόνα της 16ης Οκτωβρίου, δηλαδή της Παρασκευής, το Καστελλόριζο είναι περικυκλωμένο από πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic το σκάφος βρέθηκε κάτω από το όριο των 12ν.μ. από την νήσο Στρογγύλη και πιο συγκεκριμένα στα 11,6 ν.μ. (κατά προσέγγιση) και τα 13,6 από το Καστελλόριζο, όπου και παραμένει προς το παρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!