Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ολομέτωπη επίθεση ΚΙΝΑΛ στον Κικίλια: Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με υγειονομική κατάρρευση
[Tribune]: Ολομέτωπη επίθεση ΚΙΝΑΛ στον Κικίλια: Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με υγειονομική κατάρρευση

[Tribune]: Ολομέτωπη επίθεση ΚΙΝΑΛ στον Κικίλια: Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με υγειονομική κατάρρευση

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα βρίσκεται σε υγειονομικό πόλεμο. Οι κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 είναι σχεδόν όλες κατειλημμένες, με τους όμορους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας να έχουν φτάσει εξίσου στα όριά τους», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του Κίνημα Αλλαγής.

Επιπλέον, όπως σημειώνει, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν φτάσει ήδη τους 660, κάτι που συνεπάγεται ότι ακόμη και σήμερα να σταματήσουν τα κρούσματα, οι υποδομές δεν επαρκούν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ασθενών.

«Έναντι της κρισιμότητας των στιγμών, ο κος Κικίλιας παρουσίασε στοιχεία που αφορούν στη δράση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξωραΐζοντας την πραγματική εικόνα και διαστρεβλώνοντας τα πραγματικά δεδομένα», τονίζει.

«Ο κος Κικίλιας παρουσίασε 43 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ το Αύγουστο, 75 τον Οκτώβριο και 233 ΜΕΘ στο σύνολο για Θεσσαλονίκη, ενώ στην πραγματικότητα δεν αφορούν σε νέες ΜΕΘ αλλά μετατροπή των ήδη υπαρχόντων κλινών από non-COVID σε COVID!», συμπληρώνει.

«Η δε παρουσίαση βελτίωσης των κλινών ΜΕΘ στο πεδίο της αναμονής είναι απολύτως ψευδής, διότι σήμερα έχει σταματήσει κάθε λειτουργία κλινικών και προγραμματισμένων χειρουργείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας», υπογραμμίζει.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «Ακόμη, η παρουσίαση των 2 εκατομμυρίων τεστ σε απόλυτο αριθμό μονάχα επίτευγμα δεν συνιστά για τη χώρα.

»Για να έχουμε πραγματική εικόνα και να συγκρίνουμε με άλλες χώρες, ο δείκτης είναι τα τεστ ανά πληθυσμό και η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε τεστ/εκατομμύριο μεταξύ των 15 δυτικοευρωπαϊκών χωρών».

«Και τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα, η κυβέρνηση “ανταμείβει” τους ήδη εργαζόμενους ιατρούς του ΕΣΥ, με εξωτερικές συμβάσεις προς ιδιώτες ιατρούς, με 2.000 ευρώ αφορολόγητα τον μήνα συν δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!