Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Οκτάι: Δεν έχουμε χρόνο για ατελείωτες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό
[Tribune]: Οκτάι: Δεν έχουμε χρόνο για ατελείωτες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

[Tribune]: Οκτάι: Δεν έχουμε χρόνο για ατελείωτες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Μετά τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον Τούρκο ΥΠΕΞ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, δίνει και αυτός μία γεύση αδιαλλαξίας που δυναμιτίζει το ενδεχόμενο μια τριμερής συνάντηση να έχει οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα για την επίλυση του Κυπριακού.

Στο ίδιο πνεύμα που έχει κινηθεί μέχρι στιγμής η Άγκυρα και η τουρκοκυπριακή πλευρά, ο Οκτάι δήλωσε: «Οι Τ/κ είναι κοινοί ιδιοκτήτες του νησιού. Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε σε ατελείωτες διαπραγματεύσεις. Αυτός είναι ο αγώνας του τ/κ λαού για ανεξαρτησία και μέλλον».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος προσέθεσε ότι οι ενέργειες για να καταγραφεί το ίσο καθεστώς των Τ/κ συνεχίζονται και η ε/κ πλευρά πρέπει να εγκαταλείψει τη θεώρηση ότι οι Ε/κ είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες στην Κύπρο.

Κατά τη διάσκεψη Τύπου στην Άγκυρα μετά από τη συνάντηση με τον «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ, ο κ. Οκτάι υποστήριξε επίσης ότι «η πρωτοβουλία για το Βαρώσι» θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

«Δεν εποφθαλμιούμε τη γη κανενός και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να προσβληθούν τα δικαιώματά μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του τ/κ λαού και τα δικαιώματά μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην πραγματοποίηση της περιφερειακής διάσκεψης, Θα συνεχίσουμε με συνεργασία», είπε.

«Μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στα δικά μας χωρικά ύδατα»

Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι η αντίληψη που προσπαθεί να περιορίσει τη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας μόνο στα χωρικά ύδατα δεν μπορεί παρά να αντικατοπτρίζει την άγνοια ή την προδοσία.

Μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στα δικά μας χωρικά ύδατα», προκάλεσε ο Ερσάν Σανέρ προσθέτοντας ότι μαζί με την Τουρκία θα συνεχίσουν να πορεύονται για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους στη Γαλάζια Πατρίδα και κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!