Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ντροπή! Η Μέρκελ προέτρεψε τον Ράμα να κάνει τον «γεφυροποιό» Ελλάδας-Τουρκίας
[Tribune]: Ντροπή! Η Μέρκελ προέτρεψε τον Ράμα να κάνει τον «γεφυροποιό» Ελλάδας-Τουρκίας

[Tribune]: Ντροπή! Η Μέρκελ προέτρεψε τον Ράμα να κάνει τον «γεφυροποιό» Ελλάδας-Τουρκίας

Η Αλβανία είναι γνωστή κι ως «Κολομβία της Ευρώπης». Ο Έντι Ράμα είναι ένας γελωτοποιός, που έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμα και μέσα στην αλβανική Βουλή, για χρήση ναρκωτικών. Αυτή είναι η Αλβανία.

Μεγάλη ήταν η απορία τις τελευταίες ημέρες ποιος «έβαλε» τον Έντι Ράμα να παριστάνει τον αυτόκλητο διαμεσολαβητή Ελλάδας – Τουρκίας.

Πέρα από απαράδεκτο είναι και γελοίο.

Τελικά η απορία λύθηκε. Εμπνευστής αυτής της φαιδρότητας είναι το κουτοπόνηρο και μικρονοϊκό πολιτικό σύστημα του Βερολίνου.

Οι Γερμανοί είναι καλοί μηχανικοί, σκληροί εκβιαστές, ηρωικοί στον θάνατο, αποτυχημένοι κατακτητές, ανίκανοι ηγεμόνες, ανίδεοι στη γεωπολιτική.

Έχουν επίσης βαθύ κόμπλεξ με την Ελλάδα.

Όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Πρακτορείο Ειδήσεων , στη στήλη της Γερμανικής εφημερίδας «Bild», «νικητής και ηττημένος», γίνεται αναφορά στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «νικητής» για τις προσπάθειες του για την σύγκλιση στο τραπέζι του διαλόγου τους ηγέτες Τουρκίας και Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η Καγκελάριος Άνγκλα Μέρκελ τον ενθάρρυνε προσωπικά!

»Ο 56χρονος, Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας, προσπαθεί να καθίσει γύρω από ένα κοινό τραπέζι διαλόγου τους αντιμαχόμενους ηγέτες της Τουρκίας και της Ελλάδας.

»Ιστορικό: η διαμάχη για τα νησιά του Αιγαίου. Ο λόγος: Έχει να κάνει με τις διαμάχες για τα νησιά του Αιγαίου, η οποία έχει κλιμακωθεί πρόσφατα».

Το κλίμα που δημιουργεί η Bild έχει ενδιαφέρον καθώς φαίνεται πως μετά την αποτυχία της γερμανικής διαμεσολάβησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020- στη σκιά των τουρκικών προκλήσεων με το Oruc Reis- η Γερμανίδα καγκελάριος προωθεί μια νέα με τον Άντι Ράμα που, όμως, διακρίνεται για την φιλοτουρκική του στάση και με την διευκόλυνση της Τουρκίας να εδραιώσει τη θέση της στα Βαλκάνια.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα γράφει: «Ράμα ο γεφυροποιός»

Δεν είναι το πρώτο δημοσίευμα που αναφέρεται στην διαμεσολάβηση του Έντι Ράμα στον ελληνοτουρκικό διάλογο, καθώς πλείστα άρθρα έχουν δημοσιευθεί στον αλβανικό Τύπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!