Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ντράγκι: Ψάχνουμε συμβιβαστική λύση για τις πατέντες των εμβολίων
[Tribune]: Ντράγκι: Ψάχνουμε συμβιβαστική λύση για τις πατέντες των εμβολίων

[Tribune]: Ντράγκι: Ψάχνουμε συμβιβαστική λύση για τις πατέντες των εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται την πρόταση περί υποχρεωτικής μεταφοράς της πατέντας των εμβολίων για την Covid-19 προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες που θα χορηγηθούν στις φτωχές χώρες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια λύση στην έκκληση πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων είναι και οι ΗΠΑ, για την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται μια συμβιβαστική λύση «που προβλέπει την υποχρεωτική μεταφορά των αδειών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο Ντράγκι είπε ότι η ΕΕ συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να τηρήσει μια πιο ενιαία στάση απέναντι στη Μόσχα και να ενισχύσει τις άμυνές της όσον αφορά την κυβερνοασφάλεια.

«Αποσιωπώντας το πρόβλημα των μεταναστών, δεν λύνεται»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο μεταναστευτικό και την αντιμετώπισή του.

«Αποσιωπώντας το πρόβλημα των μεταναστών,
δεν λύνεται. Οι τελευταίες εικόνες παιδιών, (σ.σ. με πτώματα ανηλίκων σε παραλία της Λιβύης) είναι απαράδεκτες», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη τύπου του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όπως είχε ήδη αναγγείλει, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό και στους αριθμούς του» και πως «ιδίως από μέρους της Γαλλίας και της Γερμανίας -αλλά όχι μόνον- υπάρχει επίγνωση του προβλήματος». «Χρειάζεται μια αλληλέγγυα απάντηση, όχι αδιαφορία», είπε ο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε να τεθεί το μεταναστευτικό στην ημερήσια διάταξη της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!