Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Ο Ντμπεϊμπά της Λιβύης προσπαθεί να αναβάλει τις εκλογές – Πιέσεις σε Πρόεδρο και Υπ. Εξωτερικών
[Tribune]: Ο Ντμπεϊμπά της Λιβύης προσπαθεί να αναβάλει τις εκλογές – Πιέσεις σε Πρόεδρο και Υπ. Εξωτερικών

[Tribune]: Ο Ντμπεϊμπά της Λιβύης προσπαθεί να αναβάλει τις εκλογές – Πιέσεις σε Πρόεδρο και Υπ. Εξωτερικών

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το «Africa Intelligence» ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι της Λιβύης στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έλαβαν εντολή από την κυβέρνηση του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, να μην αναφερθούν καθόλου στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, αναμεταδίδει το «Al Marsad» .

Η κορυφαία πηγή ειδήσεων «Africa Intelligence» δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυρίζεται ότι ο προσωρινός πρωθυπουργός της Λιβύης, της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, πίεσε τόσο τον πρόεδρο Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι όσο και την υπουργό Εξωτερικών, Νάτζλα Μανγκούς, στο σχέδιό του για αναβολή εκλογών.

Το ίδιο άρθρο ισχυρίζεται ότι ο ξάδερφος του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Ιμπραήμ Ντμπεϊμπά, που εμφανίστηκε να συνοδεύει τον προσωρινό πρωθυπουργό σε ταξίδια στο εξωτερικό, είναι ο άνθρωπος πίσω από το σχέδιο πίεσης προς τη διεθνή κοινότητα να αναβάλει τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές.

Αυτές οι ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με τις επιθυμίες του Λιβυκού λαού, που στην πλειονότητά του υποστηρίζει συντριπτικά τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου.

«Ο πρωθυπουργός ήταν ήδη απασχολημένος να πείσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις μέσω διαφόρων διπλωματικών διαύλων για την ανάγκη να καθυστερήσουν τις εκλογές και να παρατείνουν τη θητεία του στο τιμόνι της χώρας», μετέδωσε το «Africa Intelligence».

Η υπουργός Εξωτερικών της GNU, Νάτζλα Μανγκούς, ήταν από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές των εκλογών του Δεκεμβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!