Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου
[Tribune]: Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου

[Tribune]: Νίκος Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου

Η τουρκική εισβολή χαρακτηρίστηκε από εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων από την Κερύνεια μέχρι και τη Λευκωσία. Σήμερα, 47 χρόνια μετά, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. Θυμόμαστε… Δεν ξεχνούμε και τιμούμε τους ήρωες!».

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος, για τη σημερινή επέτειο των 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται από χθες στην Κύπρο και σήμερα παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και στο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την τουρκική εισβολή η κυπριακή πολιτεία συγκεντρώθηκε και σήμερα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Το πρωί τελέστηκε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, προσκλητήριο και κατάθεση στεφάνων, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και άλλων αξιωματούχων και πολιτών.

Στεφάνι μεταξύ άλλων κατέθεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική Kυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έστειλε μηνύματα στήριξης και συμπαράταξης της Ελλάδας έναντι οποιασδήποτε απειλής για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Παρόντες και ο Κύπριος ΥΠΑΜ Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!