Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Νίκος Ανδρουλάκης: Η Τουρκία έχει μετατραπεί από «εταίρο σε ταραξία»
[Tribune]: Νίκος Ανδρουλάκης: Η Τουρκία έχει μετατραπεί από «εταίρο σε ταραξία»

[Tribune]: Νίκος Ανδρουλάκης: Η Τουρκία έχει μετατραπεί από «εταίρο σε ταραξία»

Το ζήτημα της μετατροπής της Τουρκίας από «εταίρο σε ταραξία» αλλά και της ανάγκης επιβολής εμπάργκο όπλων ως «ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης» από τα Ευρωπαϊκά κράτη, έθεσε με τις παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκτακτη Σύνοδο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου τόνισε ότι η Τουρκία «έχει αναστατώσει όλη την Ανατολική Μεσόγειο».

Σημείωσε ακόμα δεικτικά ότι «ενώ απειλεί με casus beli δηλαδή με πόλεμο από το 1995 την Ελλάδα, ο κ. Ακάρ χθες, ζητούσε την αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών», ουσιαστικά για να τους διευκολύνουμε.

Η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ταχύ ρυθμό

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως αυτή ρεαλιστικά «δεν υπάρχει», ενώ έδειξε προς μια νέα ειδική σχέση με την γείτονα, «που θα περιλαμβάνει τόσο το καρότο της αναβάθμισης οικονομικής συνεργασίας όσο και το μαστίγιο των αυτοματοποιημένων κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό, ή κυριαρχικών δικαιωμάτων γειτονικών χωρών».

«Μέρος αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να είναι και η πρόβλεψη της από κοινού χάραξης των θαλασσίων ζωνών βάσει του Διεθνούς Δικαίου με την Ελλάδα και την Κύπρο εντός χρονικά περιορισμένου διαστήματος» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι αλλιώς θα πρέπει με συνυποσχετικό να οδηγηθούμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του ίδιου ζητήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!