Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Νίκος Ανδρουλάκης: Προς τη θετική κατεύθυνση η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας
[Tribune]: Νίκος Ανδρουλάκης: Προς τη θετική κατεύθυνση η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

[Tribune]: Νίκος Ανδρουλάκης: Προς τη θετική κατεύθυνση η Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

«Η Αμυντική Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας που κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, είναι προς τη θετική κατεύθυνση για τα εθνικά μας συμφέροντα, καθώς κινείται προς την επίτευξη της Στρατηγικής Αυτονομίας», αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

«Παρότι η υπογραφή της ήταν λιγότερο επιτυχία των κινήσεων της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στη βάση μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής και περισσότερο προϊόν της διεθνούς συγκυρίας», όπως λέει, «δημιουργεί ένα περιβάλλον το οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε.

»Χτίζοντας πάνω σε αυτή τη συμφωνία πρέπει να επιδιώξουμε τη δημιουργία μίας νέας Ευρωπαϊκής πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

»Το μεγάλο κενό ασφάλειας που υπάρχει, το τελευταίο διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή μας, πρέπει να καλυφθεί από την Ευρώπη και, σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο.

»Δεν πρέπει, επίσης, να παραβλέπουμε τη σημασία της συνεργασίας στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να αναπτυχθούν συνέργειες και μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ Ελληνικών και Γαλλικών ή άλλων Ευρωπαϊκών εταιρειών.

»Οι συμφωνίες δεν μπορούν να περιορίζονται στις εγχώριες παραγγελίες.

»Το έχουμε δει στο παρελθόν και είναι οικονομικά μη βιώσιμο.

»Να πάψουμε να είμαστε απλώς καταναλωτές, αλλά να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία μας όσο και για τις ένοπλες δυνάμεις μας», καταλήγει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!