Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Ο νέος υφυπ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος επικροτεί το μοντέλο της Σουηδίας για τα σχολεία
[Tribune]: Ο νέος υφυπ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος επικροτεί το  μοντέλο της Σουηδίας για τα σχολεία

[Tribune]: Ο νέος υφυπ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος επικροτεί το μοντέλο της Σουηδίας για τα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Άγγελος Συρίγος στο MEGA και τώρα επικρότησε το μοντέλο της Σουηδίας.

«Η Σουηδία ακολούθησε ένα περίεργο μοντέλο και ουδέποτε έκλεισε τα σχολεία της. Έγινε μελέτη πόσα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό ήταν λιγότερο από ένα παιδί ανά 100.000 παιδιά. Το παράδειγμα της Σουηδίας αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων για τα παιδιά. Οι δάσκαλοι από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Παιδείας.

Σχετικά με τα τεστ που ζητούν παιδιά και δάσκαλοι πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία, ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι υπάρχει πρόγραμμα που προβλέπει δωρεάν τεστ για όλους όσοι προσέρχονται στα σχολεία.

Για το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, ο υφυπουργός Παιδείας είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!