Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μπακογιάννη: «Μουγκός» ο Μάας μπροστά στον Τσαβούσογλου – Nα ζητήσει εξηγήσεις ο Δένδιας
[Tribune]: Μπακογιάννη: «Μουγκός» ο Μάας μπροστά στον Τσαβούσογλου – Nα ζητήσει εξηγήσεις ο Δένδιας

[Tribune]: Μπακογιάννη: «Μουγκός» ο Μάας μπροστά στον Τσαβούσογλου – Nα ζητήσει εξηγήσεις ο Δένδιας

«Είναι μια ωραία μέρα για την βουλή σήμερα. Είναι μια ωραία μέρα διότι πράγματι, ψηφίζουμε – και θα ψηφίσουμε ενωμένοι – ένα σχέδιο νόμου που επιτρέπει στην Ελλάδα να μεγαλώσει την κυριαρχία της», τόνισε στην ομιλία της στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη .

«Η Ελλάδα γίνεται πιο ισχυρή, όχι μόνο στην συμβολική αξία του πράγματος, όχι μόνο στα λόγια, αλλά ουσιαστικά, πρακτικά, κυριαρχικά, η Ελλάδα το 2021 επεκτείνει την επικράτεια της», πρόσθεσε.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο, σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και το οποίο ίσως είναι δύσκολο για την αντιπολίτευση να το παραδεχθεί, είναι ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης και προσεκτικά χαραγμένης διπλωματικής στρατηγικής που εδώ και 18 μήνες αποδίδει καρπούς.

«Και όχι αποσπασματικές κινήσεις εντυπωσιασμού που θα έπλητταν την αξιοπιστία της χώρας και την ισχύ των επιχειρημάτων μας» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στη βουλή στο νομοσχέδιο της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο», υπογράμμισε.

Επίσης η πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία σημειώνοντας ότι «οι διερευνητικές επαφές είναι άτυπες συνομιλίες οι οποίες διεξάγονται για να μπορεί η κάθε πλευρά να καταθέσει τις απόψεις της με στόχο μία πιθανή επίλυση των θεμάτων ή τουλάχιστον με στόχο να έχουμε ένα συνυποσχετικό για να μπορέσουμε να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο».

«Με βάση την Συνθήκη Montego Bay προσερχόμαστε στις διερευνητικές επαφές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!