Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μπακογιάννη: Μοιάζει ανέφικτο να ανοίξουμε διάλογο με Τουρκία – Απομονωμένος ο Ερντογάν
[Tribune]: Μπακογιάννη: Μοιάζει ανέφικτο να ανοίξουμε διάλογο με Τουρκία – Απομονωμένος ο Ερντογάν

[Tribune]: Μπακογιάννη: Μοιάζει ανέφικτο να ανοίξουμε διάλογο με Τουρκία – Απομονωμένος ο Ερντογάν

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο την πολεμική ρητορική της Τουρκίας και τον τρόπο που πρέπει να την αντιμετωπίσει η χώρα μας.

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι διάψευση από την τουρκική πλευρά δεν υπήρχε, κι είναι επίσης γεγονός ότι η Die Welt είναι πολύ σοβαρή εφημερίδα» ήταν το πρώτο σχόλιο της κ. Μπακογιάννη για το δημοσίευμα – βόμβα που αποκάλυπτε τα πραγματικά σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο, όμως, στη συνέχεια διαψεύστηκε από το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Δεν ξέρω αν αυτό το δημοσίευμα έχει βάση ή όχι, αυτό που το ίδιο το δημοσίευμα λέει είναι ότι ο στρατός, δεν δέχθηκε να μπει σε αυτή τη λογική, δεν ξέρουμε λοιπόν αν ήταν μία από τις γνωστές εκρήξεις του Ερντογάν ή όχι» συμπλήρωσε.

Ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Πιστεύω πως ο Ερντογάν θα το σκεφτεί πάρα πολύ, γιατί σε όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη γειτονιά μας, πλέον βρίσκεται απέναντι σε οργανωμένη αντίσταση και από αραβικές χώρες και από αυτούς που έως τώρα τους έχει πάρει τον αέρα, και τώρα έχουν στηρίξει και από την Ευρώπη και από την Αμερική».
«Δημιουργεί παντού εντάσεις»

Έκανε λόγο για μια νέα πραγματικότητα στην περιοχή όπου «το Ισραήλ στήνει γέφυρες με αραβικές χώρες, το σκηνικό στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και θα τολμούσα να πω ότι ο Ερντογάν είναι απομονωμένος, γιατί παρά τις γέφυρες προς την Ρωσία, αλλά η ρωσική κυβέρνηση κάλεσε τους Κούρδους στην Ρωσία.

Ο ίδιος έκανε ένα συνέδριο και κάλεσε ανθρώπους που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις διεθνώς καταγεγραμμένες ως τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί παντού εντάσεις σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να στοχεύει σε μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία.

«Ο Ερντογάν που ήξερα εγώ με τον σημερινό απέχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!