Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μπακογιάννη: Ελλάδα και Κύπρος δεν εκφοβίζονται
[Tribune]: Μπακογιάννη: Ελλάδα και Κύπρος δεν εκφοβίζονται

[Tribune]: Μπακογιάννη: Ελλάδα και Κύπρος δεν εκφοβίζονται

Μετά από αίτημα της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη συζητήθηκε την Τριτη ως επείγον θέμα, στη συνεδρίαση της επιτροπής πολιτικών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, η τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μέσα στον Αύγουστο, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX εντός της ελληνικής αλλά και της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Αυτή η κίνηση έρχεται ως επακόλουθο μιας διαρκούς επιθετικής και προκλητικής στάσης της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σειρά από φρεγάτες και πολεμικά πλοία είναι αυτή την στιγμή στριμωγμένα σε μια μικρή έκταση της ελληνικής ΑΟΖ, κλιμακώνοντας το αδιέξοδο.

Σας μιλάω ευρισκόμενη στην Κρήτη αυτή την στιγμή, και ο δυνατός ήχος που ακούτε είναι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη που περιπολούν την περιοχή και αναχαιτίζουν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Επισήμανε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν καλλιεργεί ακατάπαυστα πολεμική ρητορική στο εσωτερικό της Τουρκίας και ότι η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι τα νησιά δεν έχουν θαλάσσιες ζώνες.

«Αυτό που 157 κράτη παγκοσμίως, αυτό που σχεδόν όλοι σας δέχεστε ως διεθνές δίκαιο της θάλασσας, η Τουρκία επιμένει να το αγνοεί» σημείωσε.

Η πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της διπλωματίας και της ειρηνικής συνύπαρξης και αναφέρθηκε στις δύο διεθνείς συμφωνίες που υπέγραψε η Ελλάδα, με την Ιταλία και την Αίγυπτο οριοθετώντας θαλάσσιες ζώνες βάσει της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!