Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μπάιντεν: «Θα βοηθήσω τον αμερικανικό λαό που πονάει τώρα» και δίνει ακόμα 1,9 τρισ. δολάρια
[Tribune]: Μπάιντεν: «Θα βοηθήσω τον αμερικανικό λαό που πονάει τώρα» και δίνει ακόμα 1,9 τρισ. δολάρια

[Tribune]: Μπάιντεν: «Θα βοηθήσω τον αμερικανικό λαό που πονάει τώρα» και δίνει ακόμα 1,9 τρισ. δολάρια

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί του σύμμαχοι στο Κογκρέσο προχώρησαν με το πακέτο ανακούφισης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων COVID-19 την Παρασκευή, καθώς οι βουλευτές ενέκριναν ένα σχέδιο προϋπολογισμού που θα τους επιτρέψει να επεξεργαστούν το σχέδιο του κ. Μπάιντεν τις επόμενες εβδομάδες χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

Με ψηφοφορία του κόμματος 219-209, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού, αφού το εγκρίνει η Γερουσία σε ψηφοφορία.

Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις έδωσε τη θετική ψήφο στη Γερουσία για πρώτη φορά.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι προέβλεψε ότι η τελική νομοθεσία για την ανακούφιση από τις επιπτώσεις της COVID-19 θα μπορούσε να περάσει από το Κογκρέσο πριν από τις 15 Μαρτίου, όταν λήξουν ειδικά επιδόματα ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε συνάντηση στο Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν και οι κορυφαίοι Δημοκρατικοί δήλωσαν ότι ήθελαν να θεσπίσουν το τεράστιο πακέτο βοήθειας το συντομότερο δυνατό για να αντιστρέψουν την πανδημία που έχει σκοτώσει περισσότερους από 450.000 Αμερικανούς και άφησε εκατομμύρια άνεργους.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι ήταν ανοιχτός σε συμβιβασμούς με τους Ρεπουμπλικάνους όσο δεν επιβραδύνουν τα πράγματα.

«Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στο να βοηθήσω τώρα Αμερικανούς που πλήττονται τόσο άσχημα και να μπλοκαριστούμε σε μια μακρά διαπραγμάτευση … αυτή είναι μια εύκολη επιλογή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!