Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μπαχτσελί: Συμπεριφέρεται σαν ληστής η Ελλάδα – Γλώσσα πολέμου οι επιδιώξεις της
[Tribune]: Μπαχτσελί: Συμπεριφέρεται σαν ληστής η Ελλάδα – Γλώσσα πολέμου οι επιδιώξεις της

[Tribune]: Μπαχτσελί: Συμπεριφέρεται σαν ληστής η Ελλάδα – Γλώσσα πολέμου οι επιδιώξεις της

Η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο δήλωσης του αρχηγού του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος MHP (το οποίο συνεργάζεται με το ισλαμοσυντηρητικό AKP του Ταγίπ Ερντογάν), Ντεβλέτ Μπαχτσελί .

Χρησιμοποιώντας την ίδια πολεμική γλώσσα με προηγούμενες φορές, ο Μπαχτσελί δεν δίστασε να πει πως «η στάση της Ελλάδας στα παράλιά μας, αποτελεί γλώσσα πολέμου».

«Η Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν ληστής, κρύβεται πίσω από άλλα κράτη και επιμένει να ξεφεύγει από συμφωνίες, από τον διάλογο και τους συμβιβασμούς.

Βαδίζει στη σκιά της αδικίας και της παρανομίας, ψάχνοντας, έτσι, ευημερία για το μέλλον. Τα φρένα της Ελλάδας έχουν σπάσει με τις υποδείξεις και τις προκλήσεις της Γαλλίας, των ΗΑΕ, της Ελληνοκυπριακής Δημοκρατίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφή.

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ πως επετεύχθη συμφωνία για τεχνικές συζητήσεις, διαψεύστηκε από την Ελλάδα και φάνηκε, έτσι, ποια χώρα δεν επιθυμεί την ειρήνη και τον διάλογο» είπε ο Μπαχτσελί.

Και συνέχισε: «Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αμυντική συνεργασία που θα υπογράψουν Μητσοτάκης και Μακρόν, αποτελούν αποδείξεις και τεκμήρια για νέες επιδιώξεις στην περιοχή. Πρέπει να γίνει γνωστό πως οι επιδιώξεις της Ελλάδας στια ακτές μας, αποτελούν προφανή γλώσσα πολέμου.

Όσοι παραβιάζουν, αρνούνται ή καταλαμβάνουν την υφαλοκρηπίδα μας, τα ύδατα μας ή κάθε χαρακτηριστικό της κυριαρχίας μας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα για τα ιστορικά τους λάθη».

Μάλιστα, ο Μπαχτσελί δεν δίστασε να κάνει αναφορά και στα γεγονότα της δεκαετίας του 1920: «Το έχει η μοίρα, η Ελλάδα και η Γαλλία να γνωρίσουν ξανά τη συντριπτική δύναμη του τουρκικού ηρωισμού, τον οποίο προφανώς είχαν ξεχάσει, αν εφασρμόσουν αιματηρές πολιτικές, εμπνευσμένες δειαετία του 1920.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!