Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Μόσιαλος: Πόσο καιρό μας προστατεύουν τα εμβόλια
[Tribune]: Μόσιαλος: Πόσο καιρό μας προστατεύουν τα εμβόλια

[Tribune]: Μόσιαλος: Πόσο καιρό μας προστατεύουν τα εμβόλια

Πολλοί άνθρωποι έχουν ερωτηματικά για το διάστημα, που τα εμβόλια προστατεύουν τους πολίτες από τον κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη απάντηση δίνεται μέσα από τις τελευταίες μελέτες και ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τις φέρνει στο προσκήνιο και απαντάει μέσα από ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Μόσιαλος επισημαίνει ότι πλέον η έρευνα δείχνει πως τα εμβόλια μπορούν να προστατέψουν πολύ περισσότερο από έξι μήνες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για πόσο καιρό θα μας προστατεύουν τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού.

»Προηγούμενες κλινικές μελέτες για τα εμβολια Moderna και Pfizer έδειξαν, ότι και τα δύο θα μας προστατεύουν για τουλάχιστον έξι μήνες.

»Μια πιο πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Nature δείχνει πως τα εμβόλια mRNA μπορεί να είναι προστατευτικά για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα (DOI: 10.1038/s41586-021-03738-2).

»Τι αξιολογήθηκε σε αυτή τη μελέτη της επίκτητης ανοσίας με τον εμβολιασμό, και πως συσχετίζεται με την φυσική ανοσία μετά τη λοίμωξη από τον ιό;

»Αυτή η μελέτη βασίζεται σε προηγούμενα ευρήματα της ίδιας ομάδας, όπου είχαν δει ότι οι άνθρωποι που είχαν κολλήσει COVID-19 είχαν ανοσοκύτταρα (στο μυελό των οστών τους) για τουλάχιστον 8 μήνες μετά τη μόλυνση (DOI: 10.1038/s41586-021-03647-4).

»Οι ερευνητές λοιπόν αξιολόγησαν πως συσχετίζεται η φυσική και η επίκτητη ανοσία.

»Παρακολούθησαν λοιπόν την κυτταρική ανοσία, παίρνοντας δείγματα από τους λεμφαδένες, σε μια ομάδα από 14 ενήλικες που είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!