Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μόσιαλος: Το καλό και το κακό σενάριο για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα
[Tribune]: Μόσιαλος: Το καλό και το κακό σενάριο για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα

[Tribune]: Μόσιαλος: Το καλό και το κακό σενάριο για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα

Με τον πόλεμο των εμβολίων για τον κορωνοϊό να μαίνεται στους κόλπους της ΕΕ, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπρεπε να είχε φροντίσει να κλείσει τις προαγορές.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η εταιρεία κάνει παζάρια με αγοραστές εκτός ΕΕ, αλλά μπορεί να απαιτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υπάρξει πλήρης διαφάνεια σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές της AstraZeneca ή κάποιας άλλης εταιρίας με τρίτες χώρες, χώρες που δεν ανήκουν στην ΕΕ. Θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.

Αλλά θέλω να τονίσω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άργησε.

Οι Αμερικανοί έκαναν τα συμβόλαια τους από το καλοκαίρι, και πολλές άλλες χώρες. Η εταιρία λέει ότι το πρόβλημα δεν θα υπάρχει μετά το πρώτο τρίμηνο παραγωγής εμβολίων.

Να μην ξεχνάμε και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορούσε τους Άγγλους όταν έδωσαν έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer την 1η Δεκεμβρίου, ότι το δίνουν με ελλιπή στοιχεία.

Καθυστέρησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου να δώσει έγκριση σε αυτό το εμβόλιο, και μετά αύξησαν την παραγγελία που είχαν από την Pfizer», τόνισε ο κ. Μόσιαλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Άλλοι έκαναν τις παραγγελίες τους νωρίτερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπρεπε να είχε φροντίσει να κλείσει τις προαγορές.

Ήδη είδαμε ότι η Pfizer συνεννοήθηκε με άλλη εταιρία για να παράξει 100 εκατ. δόσεις», συνέχισε ο κ. Μόσιαλος στο ίδιο θέμα.

«Όλες οι διαπραγματεύσεις της χώρας μας γίνονται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!