Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μόσιαλος: Γιατί είναι σημαντικά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna
[Tribune]: Μόσιαλος: Γιατί είναι σημαντικά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna

[Tribune]: Μόσιαλος: Γιατί είναι σημαντικά τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna

Τους λόγους για τους οποίους ο καθηγητής πολιτικής υγείας Ηλίας Μόσιαλος θεωρεί σημαντικά και ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της φάσης ΙΙΙ, τόσο για το εμβόλιο της Pfizer όσο και γι’ αυτό της Moderna, εξηγεί σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου:

«Όλος ο κόσμος περιμένει να ακούσει καλά νέα τόσο για την ασφάλεια όσο και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid-19.

Οι ανακοινώσεις των προκαταρκτικών – ενδιάμεσων αναλύσεων – των κλινικών δοκιμών φάσης III των εταιρειών Pfizer / BioNTech και της Moderna ήρθαν σαν το φως στο τέλος του τούνελ της πανδημίας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θεωρώ τα αποτελέσματα ενθαρρυντικά με βάση τα δεδομένα της φάσης III που κυκλοφόρησαν.

Ασφάλεια: Σε καμία από τις δύο αυτές κλινικές δοκιμές δεν έχει γίνει διακοπή λόγω παρενεργειών. Επίσης και στις δύο ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της φάσης ΙΙΙ, οι δύο εταιρείες σχολίασαν πως οι παρενέργειες που ανέφεραν οι συμμετέχοντες ήταν ήπιες.

Υψηλή αποτελεσματικότητα: Το εμβόλιο της Pfizer / BioNTech αναφέρεται σε 90% και η ανακοίνωση της Moderna μιλάει για αποτελεσματικότητα κατά 94,5% στην πρόληψη του συμπτωματικού Covid-19.

Αυτά, όπως είπα, είναι πρώιμα ευρήματα (ανάλυση 94 μολύνσεων στην περίπτωση της Pfizer έναντι 95 στην περίπτωση του Moderna).

Οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται και οι δύο αναλύσεις δείχνουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να παρέχει υψηλή προστασία.

Μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, ηλικιακό εύρος συμπεριλαμβανομένων ευάλωτων ομάδων: πάνω από 43.000 άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Pfizer / BioNTech, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ευάλωτων ομάδων και ασθενών με ανοσοκαταστολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!