Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Tribune]: Μόσιαλος: Γιατί η «Δέλτα» είναι πιο φονική – Πώς επηρεάζει τα εμβόλια
[Tribune]: Μόσιαλος: Γιατί η «Δέλτα» είναι πιο φονική – Πώς επηρεάζει τα εμβόλια

[Tribune]: Μόσιαλος: Γιατί η «Δέλτα» είναι πιο φονική – Πώς επηρεάζει τα εμβόλια

Η πιθανότητα να έχουμε και άλλες μεταλλάξεις το επόμενο διάστημα, είναι ισχυρή, επισημαίνει σε σχετική νέα ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE). Ταυτόχρονα ο καθηγητής Μόσιαλος εξηγεί γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο φονική σε σχέση με τις άλλες.

Αφενός, εξηγεί, επειδή είναι πολύ πιο μεταδοτική- και συνεπώς όταν έχουμε περισσότερα κρούσματα θα έχουμε φυσιολογικά και περισσότερους θανάτους- αφετέρου δε, γιατί επηρεάζει και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Τα εμβόλια που κυκλοφορούν τώρα και που ήταν 100% αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Αλφα, τώρα έχει πέσει η αποτελεσματικότητά τους στο 96-92%.

Και προσθέτει ότι όσο κυκλοφορεί ο ιός και δεν δημιουργείται τείχος ανοσίας στον παγκόσμιο πληθυσμό, τόσο θα υπάρχουν νέες μεταλλάξεις, που μπορεί να επηρεάσουν ακόμα πιό δυσμενώς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Όπως λέει, «δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα γίνει η επόμενη. Θα είναι για παράδειγμα πιο ήπιος και λιγότερο μεταδοτικός ο ιός; Ή θα γίνει ακόμη πιο μεταδοτικός; Όλα θα εξαρτηθούν από την επιτάχυνση των προγραμμάτων μαζικών εμβολιασμών».

Υπογραμμίζει ότι «μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόνο το 11,2% του πληθυσμού παγκοσμίως και μόνο το 1% του πληθυσμού στις χώρες χαμηλού εισοδήματος. Εφόσον ορισμένοι μιλούν για κοινωνίες με πολίτες «δύο ταχυτήτων», ας δούμε και τις κοινωνίες που δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια. Να δούμε τους πραγματικούς διαχωρισμούς».

Όπως αναφέρει, «μέχρι στιγμής είχαμε τρεις σοβαρές μεταλλάξεις και πολλές λιγότερο σοβαρές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!