Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μητσοτάκης: Σε στρατηγικό επίπεδο η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Εμιράτων
[Tribune]: Μητσοτάκης: Σε στρατηγικό επίπεδο η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Εμιράτων

[Tribune]: Μητσοτάκης: Σε στρατηγικό επίπεδο η αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Εμιράτων

Αναβάθμιση των διμερών σχέσεων ΕλλάδοςΗνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε στρατηγικό επίπεδο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την σημερινή του επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών.

Κατά την αναχώρησή του από τα ΗΑΕ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι δύο χώρες «διαμορφώνουν πια ένα πλαίσιο μιας στρατηγικής συμμαχίας η οποία εκτείνεται όχι μόνο στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, αλλά και στους τομείς της συνεργασίας στην Άμυνα και στην Εξωτερική Πολιτική».

Μάλιστα οι προοπτικές για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλές και σημαντικές υποστήριξε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφέροντας πως «υπάρχει πια ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης για το πώς μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να γίνουν ακόμα πιο στενές».

Εξηγώντας υποστήριξε πως «οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την ίδια οπτική γωνία.

»Παραμένουν προσηλωμένες στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και στο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

»Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι η επίσκεψη αυτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ακόμα ένα βήμα στα πλαίσια της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που αναπτύσσει η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

»Μια ενεργητική εξωτερική πολιτική η οποία έχει καταστήσει τη χώρα μας μια ήρεμη δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!