Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μητσοτάκης: Προσφέραμε στην Τουρκία πολύ σαφή επιλογή – Διάλεξε τις συνέπειες
[Tribune]: Μητσοτάκης: Προσφέραμε στην Τουρκία πολύ σαφή επιλογή – Διάλεξε τις συνέπειες

[Tribune]: Μητσοτάκης: Προσφέραμε στην Τουρκία πολύ σαφή επιλογή – Διάλεξε τις συνέπειες

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συζητήσει με την Τουρκία με το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πριν από μόλις μια εβδομάδα είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι θα προσκαλούσε την Αθήνα σε διερευνητικές επαφές «και αντί για διερευνητικές επαφές έχουμε το Όρους Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Προφανώς δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής: Μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά. Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την Τουρκία και ευθυγραμμίστηκε με τις ελληνικές θέσεις.

«Αυτά που έχουμε δε τις τελευταίες μέρες από την τουρκική μεριά και με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, αλλά και με την επαναφορά του Oruc Reis στη θάλασσα, αντιβαίνουν πλήρως στο πνεύμα όσων είχαμε συμφωνήσει. Είδαμε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα της κατανόησης και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα έπρεπε να έχουμε. Ούτε υπάρχει η ατμόσφαιρα, η οποία θα άρμοζε για την αποκλιμάκωση με διπλωματικό τρόπο αυτής της κρίσης», είπε ο κ. Μαας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!