Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Μιθάλ αλ Αλούσι: Το Ιράκ να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ
[Tribune]: Μιθάλ αλ Αλούσι: Το Ιράκ να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ

[Tribune]: Μιθάλ αλ Αλούσι: Το Ιράκ να ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ

Έκκληση για ομαλοποίηση των σχέσεων του Ιράκ με το Ισραήλ έκανε ο Ιρακινός σουνίτης πολιτικός και ηγέτης του κόμματος «Ούμα», Μιθάλ αλ Αλούσι , στον απόηχο της σύναψης διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ δύο αραβικών χωρών του Κόλπου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν.

Ο Αλούσι, που είναι γνωστός για τις φιλοδυτικές θέσεις του, δήλωσε το Σάββατο στο Al-Shafaq News ότι υποστηρίζει την απόφαση των Εμιράτων και του Μπαχρέιν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο με το Ισραήλ και να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους.

Εξήγησε ότι η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένες χώρες για τα δικά τους συμφέροντα και όχι για το καλό του λαού της Παλαιστίνης.

«Υπάρχουν σχεδόν 700.000 Ιρακινοί Εβραίοι που ζουν σήμερα στο Ισραήλ.

»Γιατί πρέπει να εισέλθουμε σε έναν πόλεμο μαζί τους για χάρη της Γάζας ή για χάρη των τραπεζικών λογαριασμών των παλαιστινιακών οργανώσεων», δήλωσε με παρρησία.

Επισήμανε επίσης ότι οι κορυφαίοι Ιρακινοί πολιτικοί ηγέτες είχαν συναντήσεις με Ισραηλινούς, «αλλά φοβούνται τους Ιρανούς γιατί το Ιράν είναι ο υπεύθυνος χάραξης πολιτικής στο Ιράκ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!