Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μηταράκης: Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
[Tribune]: Μηταράκης: Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

[Tribune]: Μηταράκης: Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

«Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θέλει να έχει μια νέα σχέση με την ΕΕ και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκπληρώσει και τις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινή δήλωση.

Να διακόπτει τις ροές και να δέχεται τις επιστροφές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης .

Ερωτηθείς ποια είναι η στάση της Τουρκίας στο αίτημα της Ελλάδας προς την ευρωπαϊκή επιτροπή για τη άμεση επιστροφή 1.450 μεταναστών, ο κ. Μηταράκης απάντησε: «Η Τουρκία έχει αναλάβει με την κοινή δήλωση δύο βασικές υποχρεώσεις, η πρώτη είναι να διακόψει όλες τις διαδρομές των λαθροδιακινητών οι οποίοι προσπαθούν να παραβιάσουν όλα τα σύνορα της Ελλάδος είτε χερσαία είτε θαλάσσια.

Και το δεύτερο είναι η υποχρέωση της Τουρκίας να επιδέχεται τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».

«Δεν θέλουμε να είμαστε πύλη εισόδου της Ευρώπης για τους λαθροδιακινητές, έχουμε πλέον μια πολύ αποτελεσματική διαδικασία και φύλαξης συνόρων και εξέτασης αιτημάτων ασύλου και όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας πρέπει να απελαθούνε είτε στις χώρες διέλευσης είτε στις χώρες προέλευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία είχε διακόψει λόγω κοροναϊού τις επιστροφές από κάποια στιγμή μέσα στο 2020, θεωρούμε πλέον, και το λέμε στην επιστολή μας, ότι οι διαδικασίες που υπάρχουν για τον έλεγχο του κοροναϊού καθιστούν πλέον εύκολη την εξέταση των υποψηφίων προς επιστροφή κατά συνέπεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια τεχνικά προβλήματα που επικαλέστηκε η Τουρκία. Το ερώτηματώρα είναι τι θα πράξει η Τουρκία», υπογράμμισε ο υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!