Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μίχαλος: Μείωση τζίρου 1,67 δισ. στην εστίαση το 9μηνο – «Ανάσα» τα μέτρα της κυβέρνησης
[Tribune]: Μίχαλος: Μείωση τζίρου 1,67 δισ. στην εστίαση το 9μηνο – «Ανάσα» τα μέτρα της κυβέρνησης

[Tribune]: Μίχαλος: Μείωση τζίρου 1,67 δισ. στην εστίαση το 9μηνο – «Ανάσα» τα μέτρα της κυβέρνησης

Η πανδημία του κορωνοϊού χωρίς καμία αμφιβολία έχει προκαλέσει οξύ πρόβλημα στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα σε αυτές του κλάδου της εστίασης, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2020 σημειώθηκε μείωση του κύκλου εργασιών στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης της τάξης του 1,67 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2019.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο του 2019 ανήλθε σε 4.731.313.228€, ενώ το εννεάμηνο του 2020 σε 3.057.436.151€.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, συνολικά από τις επιστρεπτέες προκαταβολές έχουν δοθεί 815 εκατ. ευρώ σε περίπου 64.000 επιχειρήσεις εστίασης.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, τα ποσά αυτά των επιστρεπτέων προκαταβολών χωρίς καμία αμφιβολία έχουν απομειώσει τις ζημίες των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, δίνοντας κάποιες ανάσες καθ’ όλο το διάστημα που οι επιχειρήσεις αυτές είτε είναι κλειστές είτε λειτουργούν με take away, αλλά υπάρχει αδήριτη ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των μέτρων.

Οι εκπρόσωποι της επιμελητηριακής κοινότητας, τονίζει ο κ. Μίχαλος, έχουν πολλάκις έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή διάλογο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων, φθάνοντας μέχρι τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!