Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Tribune]: Μίχαλος: Αναγκαίες νέες δράσεις για εναλλακτικό τουρισμό 365 ημερών
[Tribune]: Μίχαλος: Αναγκαίες νέες δράσεις για εναλλακτικό τουρισμό 365 ημερών

[Tribune]: Μίχαλος: Αναγκαίες νέες δράσεις για εναλλακτικό τουρισμό 365 ημερών

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη με κοινοποίηση στον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με την οποία τονίζει την ανάγκη σχεδιασμού νέων δράσεων μέσω του ΕΣΠΑ για τη δραστηριοποίηση επιχειρήσεων σε τομείς του εναλλακτικού τουρισμού, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος 365 μέρες το χρόνο.

Παράλληλα, επισημαίνει επίσης την ανάγκη τροποποίησης του υπάρχοντος προγράμματος του ΕΣΠΑ για την ίδρυση και λειτουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς είναι απαραίτητη η προσαρμογή των επενδυτικών σχεδίων στις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία στη χώρα μας και υπάρχει κίνδυνος να χαθούν πόροι από τη μη υλοποίηση ενταγμένων σχεδίων.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εκ μέρους των μελών μας θα ήθελα να μεταφέρω την ανάγκη ενίσχυσης των τουριστικών ελληνικών επιχειρήσεων, ώστε να στηριχθεί η βιωσιμότητα τους λόγω και των επιπτώσεων της πανδημίας που βιώνει η ελληνική κοινωνία και πλήττει ιδιαίτερα τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Τα μέτρα που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν και θα εξακολουθήσουν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, πόσο μάλλον στον τουριστικό.

Στη θετική κατεύθυνση είναι το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε και αφορά στην κάλυψη κεφαλαίου κίνησης των τουριστικών μονάδων και γενικότερα η χορήγηση ρευστότητας σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από την covid-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!