Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Tribune]: Η Μέρκελ ξεκινά εμβολιασμούς παιδιών εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων
[Tribune]: Η Μέρκελ ξεκινά εμβολιασμούς παιδιών εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων

[Tribune]: Η Μέρκελ ξεκινά εμβολιασμούς παιδιών εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων

Η Γερμανία ξεκινά προετοιμασίες για εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων από ηλικίας 12 χρονών από τις 7 Ιουνίου με το εμβόλιο της Biontech/Pfizer.

Η απόφαση που ελήφθη σε διαδικτυακή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους 16 πρωθυπουργούς ισάριθμων γερμανικών κρατιδίων, συμπίπτει με την κατάργηση της προτεραιότητας στους εμβολιασμούς.

Από εκείνη την ημέρα κάθε Γερμανός πολίτης από ηλικίας 12 χρονών, θα μπορεί να ζητά ραντεβού για εμβολιασμό με ένα από τα 4 εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα.

Για την κάλυψη των αναγκών, η χώρα θα χρειαστεί άλλα 6 εκ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου που δεν μπορεί όμως τόσο άμεσα να εξασφαλίσει.

«Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα»

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μέρκελ μαζί με τους τοπικούς πρωθυπουργούς κατέληξαν πριν το πράσινο φως που έδωσε το απόγευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων ΕΜΑ για εμβολιασμούς και αυτής της ηλικιακής ομάδας με το συγκεκριμένο εμβόλιο και χωρίς προηγούμενη τοποθέτηση της εθνικής Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (STIKO), η οποία μέχρι τώρα διαδραμάτιζε ένα βαρύνοντα και ουσιαστικό ρόλο στις κυβερνητικές αποφάσεις στον προγραμματισμό των εμβολιασμών και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ο παραγκωνισμός της σε αυτήν τη κρίσιμη φάση των εμβολιασμών αφαιρεί τμήμα από την σημασία της, σύμφωνα με εκτίμηση της εφημερίδας Die Welt.

Και τις ημέρες που προηγήθηκαν της χθεσινής απόφασης, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, πολλοί πρωθυπουργοί κρατιδίων αλλά και ο έγκυρος και ειδήμων σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Καρλ Λάουτερμπαχ επέκριναν την στάση της να μην προχωρήσει ως κατεξοχήν αρμόδια επιτροπή σε σύσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!