Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μεν. Τασιόπουλος: Η «Καθημερινή» και η τάχα πρόβα διαλόγου με την Τουρκία
[Tribune]: Μεν. Τασιόπουλος: Η «Καθημερινή» και η τάχα πρόβα διαλόγου με την Τουρκία

[Tribune]: Μεν. Τασιόπουλος: Η «Καθημερινή» και η τάχα πρόβα διαλόγου με την Τουρκία

Η οπισθοχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέις» προς την Αττάλεια, δέκα μόλις ημέρες πριν την σημαντική για την Τουρκία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε όπου προβλέπεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, κυριολεκτικά «αποθράσυνε» το φιλοτουρκικό λόμπι στην Αθήνα, όπου είδε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για διμερή διάλογο και αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί με ευθύνη της Άγκυρας στις θάλασσες του Αιγαίου και της Αν. Μεσόγειου από τις 10 Αυγούστου.

Οι περίφημοι «ενδοτικοί» που φθάνουν να βλέπουν έναν απευθείας διάλογο Τουρκίας – Ελλάδας χωρίς προϋποθέσεις -δηλαδή χωρίς ατζέντα που από μόνος του νομιμοποιεί ασχέτως αποτελέσματος τις διεκδικήσεις σε βάρος της Ελληνικής ιδιοκτησίας ελληνικών νησιών, της εθνικότητας των μουσουλμάνων της Θράκης και της οντότητας της Κύπρου- δεν έδωσαν προσοχή ούτε καν στην επίσημη αιτιολογία της Άγκυρας για την απόσυρση του σκάφους, που ήταν η ανάγκη του ετήσιου σέρβις.

Δεν έδωσαν επίσης προσοχή στο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», που προαναγγέλλει την επιστροφή του «Ορούτς Ρέις» στις έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές, διεκδικούμενης νομίμως ελληνικής δικαιοδοσίας, σε ένα μήνα από σήμερα.

Αποκορύφωμα των ιαχών του φιλοτουρκικού και ταυτόχρονα φιλογερμανικού λόμπι που δρα για δεκαετίες στην Ελλάδα (πολιτικών, πανεπιστημιακών, διπλωματών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και opinion leaders) υπήρξε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καθημερινή» με τον εντυπωσιακό τίτλο: «Πρόβα διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας».

Η εφημερίδα υπό τον τίτλο αυτό φιλοξένησε δύο άρθρα.

Του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!