Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μάζης: Ο Ερντογάν ξευτιλίζει τη Δύση – Αυτά που θα κάνει στη Μεσόγειο θα είναι το λιγότερο
[Tribune]: Μάζης: Ο Ερντογάν ξευτιλίζει τη Δύση – Αυτά που θα κάνει στη Μεσόγειο θα είναι το λιγότερο

[Tribune]: Μάζης: Ο Ερντογάν ξευτιλίζει τη Δύση – Αυτά που θα κάνει στη Μεσόγειο θα είναι το λιγότερο

Ο Ιωάννης Μάζης τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν η Τουρκία δεν αναχαιτιστεί άμεσα τότε οι εξελίξεις δεν θα είναι καθόλου καλές, καθώς ο Ερντογάν φαίνεται ότι δεν υπολογίζει τη Δύση και φροντίζει να της το δείχνει.

«Ο Ερντογάν έχει προχωρήσει σε προκλήσεις και ύβρεις εναντίον του δυτικού πολιτισμού και μετράει τις αντιδράσεις.

»Οι αντιδράσεις είναι ότι του έκαναν κάποιες παρατηρήσεις από την Ευρώπη και μετά του έδωσαν 500.000 ευρώ για ζητήματα που υπάγονται στη χρηματοδότηση των προενταξιακών κονδυλίων», τόνισε ο κ. Μάζης στον Alpha 98,9 και αναφέρθηκε στις κινήσεις του Τούρκου Προέδρου:

«Ο Ερντογάν έχει κάνει ήδη κινήσεις που λογικά θα έπρεπε να ενοχλήσουν και τις ΗΠΑ και τη Δύση, όπως το ότι οι κρατικές εταιρίες που ασχολούνται με μεταλλεία και εξορύξεις, έχουν πωληθεί κατά ένα 51% στην Κίνα.

»Η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει την Τουρκία ως ξενιστή για να εισέλθει στο οικονομικό γίγνεσθαι της Ευρώπης και μάλιστα στον πιο ζωτικό τομέα, των εξορύξεων και της ενέργειας».

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η Δύση να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, όμως έχω κάθε λόγο να πω ότι μετά την ύψιστη προσβολή της Τουρκίας που της λέει ότι είναι τελειωμένη, δεν την υπολογίζει και το δείχνει, εξευτελίζοντάς τη, το τι θα κάνει ο Ερντογάν στη Μεσόγειο είναι το λιγότερο», πρόσθεσε και επεσήμανε:

«Αν η Ευρώπη συνεχίζει να σφυρίζει κλέφτικα δεν θα έχουμε καλές εξελίξεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!