Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: «Μαξιμαλιστικές» οι ελληνικές θέσεις θεωρεί η Γερμανία – Οι ισπανικές τράπεζες εκτεθειμένες στην τουρκική φούσκα
[Tribune]: «Μαξιμαλιστικές» οι ελληνικές θέσεις θεωρεί η Γερμανία – Οι ισπανικές τράπεζες εκτεθειμένες στην τουρκική φούσκα

[Tribune]: «Μαξιμαλιστικές» οι ελληνικές θέσεις θεωρεί η Γερμανία – Οι ισπανικές τράπεζες εκτεθειμένες στην τουρκική φούσκα

Η Γερμανία θεωρεί τις ελληνικές θέσεις «μαξιμαλιστικές» και η Ισπανία έχει εκτεθειμένες τις τράπεζες της στην τουρκική φούσκα, γράφει η γερμανική FAZ που με ειλικρίνεια αποκαλύπτει τους λόγους που η χώρα μας εξευτελίζεται από το Βερολίνο και πιέζεται σε συνθυκολόγηση, παραδεχόμενη ότι εξαιτίας αυτής της στάσης ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα έχει κορυφωθεί.

H Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) στο σημερινό της φύλλο επικεντρώνεται στον ρόλο διαμεσολάβησης που ανέλαβε η Γερμανία κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της εξάμηνης προεδρίας της στην ΕΕ.

Όπως επισημαίνει σε μακροσκελές άρθρο της η γερμανική εφημερίδα το γεγονός κατέστησε, ακόμη πιο αντιπαθητικό το Βερολίνο στην Ελλάδα από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης.

«Από την οπτική γωνία της Αθήνας οι Γερμανοί απέτυχαν ως έντιμοι διαμεσολαβητές και δεν προήγαγαν την απαραίτητη αλληλεγγύη ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ» παρατηρεί.

Ο αρθρογράφος παραθέτει με λεπτομέρειες τη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς στη συνέχιση χορήγησης γερμανικού εξοπλιστικού υλικού προς την Τουρκία, και την «έλλειψη καθαρής γλώσσας από την καγκελάριο, όπως πιστεύει η ελληνική πλευρά, σε αντίθεση με τη σαφή γλώσσα του Γάλλου προέδρου».

«Το Βερολίνο (σ.σ. με τη στάση του) δεν είναι σε καμιά περίπτωση απομονωμένο μέσα στην ΕΕ» αναφέρει ο αρθρογράφος.

«Χώρες της ανατολικής Ευρώπης δεν θέλουν να αποθαρρύνουν την Τουρκία ως συμμαχική χώρα απέναντι στη Ρωσία.

»Μια άλλη περίπτωση είναι η Ισπανία.

»Ένα μεγάλο τμήμα των τουρκικών χρεών στο εξωτερικό βρίσκεται σε ισπανικές τράπεζες, γι αυτό και η Μαδρίτη δεν έχει συμφέρον, με την επιβολή κυρώσεων να οξυνθεί η οικονομική κρίση σε βαθμό που να μην μπορεί η Τουρκία να ξεπληρώσει τα χρέη της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!