Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μαγιορκίνης: Τάση υποχώρησης των νέων κρουσμάτων στους κάτω των 40
[Tribune]: Μαγιορκίνης: Τάση υποχώρησης των νέων κρουσμάτων στους κάτω των 40

[Tribune]: Μαγιορκίνης: Τάση υποχώρησης των νέων κρουσμάτων στους κάτω των 40

Την ενημέρωση για την πορεία διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας έκανε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα – ανακοινώθηκαν 169 μολύνσεις- ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε πως υπάρχει τάση υποχώρησης των κρουσμάτων κάτω από τα 200, ενώ παρατήρησε πως αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι.

«Είναι προφανές ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει τάση υποχώρησης, ωστόσο υπάρχει ήπια άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων.

»Στα θετικά στοιχεία είναι η υποχώρηση των κρουσμάτων στην ηλικία κάτω των 40. Η κατάσταση είναι αισιόδοξη αλλά δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης για ακόμη μια φορά υπογράμμισε την αναγκαιότητα για την χρήση μάσκας.

«Οι επιστημονικές αποδείξεις αναβαθμίζουν τη σημασία της στην αποτελεσματικότητα του ελέγχου της πανδημίας, η ιατρική δεν είναι δόγμα, εξελίσσεται», είπε.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφορικά με τις σκηνές συγχρωτισμού στις πλατείες, υποστήριξε πως «ο συγχρωτισμός έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε αυτές τις περιπτώσεις- μείωση του κόσμου που συγχρωτίζεται, σε ανοιχτούς χώρους δεν έχουμε επαφή των ατόμων με άτομα που εργάζονται, επιδημικά είναι λίγο καλύτερα».

Χαρδαλιάς: Έρχεται ΚΥΑ για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα μοιραστεί στα σχολεία και θα ρυθμίζει αναλυτικά όλους τους κανόνες λειτουργίας στα σχολεία, τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!