Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Tribune]: Μαγιορκίνης: Η επιδημία μπορεί να μπει σε εκθετική φάση, εάν δεν προσέξουμε
[Tribune]: Μαγιορκίνης: Η επιδημία μπορεί να μπει σε εκθετική φάση, εάν δεν προσέξουμε

[Tribune]: Μαγιορκίνης: Η επιδημία μπορεί να μπει σε εκθετική φάση, εάν δεν προσέξουμε

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό έκανε επισκόπηση των παγκόσμιων επιδημιολογικών δεδομένων.

Όπως είπε, τα κρούσματα παγκοσμίως ανέρχονται σε 37 εκατ. ενώ εξ αυτών τα 8 εκατ. είναι τα ενεργά.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική δείχνει τάσεις σταθεροποίησης, αλλά είναι όπως είπε, πολύ νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματά.

Συνολικά στην Ελλάδα παρουσιάζονται «ήπιες αυξητικές τάσεις στον αριθμό των διαγνώσεων. Δεν έχουμε μπει ακόμα σε επιθετική αύξηση στη χώρα μας, η επιδημία μπορεί να μπει σε εκθετική φάση, εάν δεν προσέξουμε».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφερόμενος στην Αττική είπε πως «βρίσκεται μακριά από το επίπεδο 4. Η καμπύλη παραμένει επίπεδη παρά την πίεση στο σύστημα υγειας».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, τόνισε πως για τα έκτακτα περιστατικά δεν θα σταματούν τα χειρουργεία σε περίπτωση περαιτέρω έξαρσης του κορωνοϊού.

«Ο αριθμός μειώνεται για να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να διασφαλίσουμε την υγεία των νοσηλευόμενων», τόνισε. Ο ίδιος σημείωσε πως το σύστημα υγείας δέχεται μια πίεση ιδίως στην Αθήνα, αλλά «οι δυνάμεις μας αναδιατάσσονται, 38 κλίνες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες στην Αττική».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: TRIBUNE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!